Saturday, July 4 2020
Posljednja vijest

“Nepogode ne poznaju granice“: OPREMA I ZA VATROGASCE ULCINJA

 

Nepogode-logo-MNEU Podgorici je u četvrtak predstavljena nova oprema za zaštitu i spašavanje u slučaju poplava, koja je za Direktorat za vanredne situacije i opštinske službe iz Ulcinja, Podgorice i Bara nabavljena u okviru projekta „Nepogode ne poznaju granice“, koji u Crnoj Gori sprovode FORS Montenegro i Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore.

Oprema se sastoji od gumenih i aluminijumskih čamaca, motora za čamce, spasilačkih odijela, prsluka za spašavanje i ostale spasilačke opreme.

Projekat finansira Evropska unija u okviru Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija, a u Crnoj Gori sufinansira Ministarstvo javne uprave”, kazali su iz Direktorata.

Oni ističu da projekat „Nepogode ne poznaju granice“, koji se sprovodi u Crnoj Gori i Albaniji, ima za cilj jačanje kapaciteta institucija i službi koje se bave zaštitom i spašavanjem za smanjenje rizika od katastrofa, sa akcentom, kako su kazali, na zaštitu od poplava, kao i informisanje stanovništva o rizicima od poplava.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top