Monday, December 17 2018
Posljednja vijest

Njemacka ambasada: LAKSE DO VIZE, ALI PRVO NA INTERVJU

 

AmbasadaOd 1. januara 2016. do vjerovatno kraja 2020. godine Savezna vlada Njemačke pojednostavila je državljanima Crne Gore (kao i Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kosova i Albanije) početak obrazovanja ili zasnivanje radnog odnosa u Njemačkoj, saopšteno je Portalu Ul-info iz njemačke Ambasade u Podgorici.

Kako se navodi, za ulazak u Njemačku radi zasnivanja radnog odnosa potrebna je viza, za čije izdavanje se mora podnijeti zahtjev u Ambasadi SR Njemačke u Podgorici. Podnosioci zahtjeva moraju priložiti ugovor o radu ili stručnoj obuci sa privatnom firmom ili državnom ustanovom u Njemačkoj.

Ambasada SR Njemačke u Podgorici je tokom 2017. godine izdala 876 vize za pojednostavljeno zasnivanje radnog odnosa u Njemačkoj (683 u 2016.).

Putem ovog programa Savezna vlada Njemačke nudi upravo manje kvalifikovanim državljanima Zapadnog Balkana put za poboljšanje njihove ekonomske situacije – dalje od bezizgledne tražnje za azilom, ka legalnim radnim migracijama.

Obzirom na znatno povećan broj zahtjeva tokom poslednjih nedjelja, počev od 12. marta 2018. podnosioci zahtjeva za izdavanje vize moraju zakazati termin za intervju u Ambasadi:

 

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top