Friday, October 30 2020
Posljednja vijest

NKT: OD SRIJEDE MASKE OBAVEZNE I U ULCINJU

Maske, MaskaNacionalno koordinaciono tijelo je proglasilo epidemiju koronavirusa na cijeloj teritoriji Crne Gore.
To znači da su od srijede maske obavezne i na otvorenom i na zatvorenom prostoru u Ulcinju uključujući i djecu stariju od sedam godina.
To nije obaveza jedino na plažama i u nacionalnim parkovima pod uslovom pridržavanja fizičke distance i ranije propisanih mjera.
Okupljanje osoba ograničeno je na cijeloj državnoj teritoriji na maksimalno 40 osoba na otvorenim javnim mjestima, a na 20 osoba u zatvorenim, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra, uz napomenu da se ova obaveza ne odnosi na objekte stanovanja.
“Zbog izuzetno visokog epidemiološkog rizika koji nose pojedini skupovi, do 6. avgusta, između ostalog neće raditi disko klubovi, barovi i noćni klubova. Takođe, i dalje je na snazi zabrana organizovanja svadbi, maturskih, rođendanskih i drugih privatnih proslava”, naveli su u Vladi.
Do 30. jula produžena je i primjena mjera donijetih 7. jula kojima se zabranjuje održavanje zabavno-muzičkog programa u ugostiteljskim objektima (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani i slični ugostiteljski objekti), uključujući i plažne barove (koncerti, nastupi uživo muzičara i bendova, live nastupi DJ izvođača i sl.) i prekida rad prvostepenih socijalno-ljekarskih komisija u oblasti socijalne i dječje zaštite u centrima za socijalni rad.
Produžena je do 30. jula primjena mjere zabrane obavljanja ugostiteljske djelatnosti u ugostiteljskim objektima u Ulcinju (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani i slični ugostiteljski objekti) uključujući i pružanje ugostiteljskih usluga na kupalištima i plažama u periodu od 24.00 do 06.00 narednog dana.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top