Monday, March 8 2021
Posljednja vijest

NOVI HORIZONT: NOVI PROGRAM ZA OMLADINSKE LIDERE

 

NVO “Novi Horizont” i Gradska biblioteka upućuju poziv omladinskim liderima i civilnim aktivistima iz Ulcinja da se prijave na trening programu ‘Jačanje kompetencija za građansku participaciju’.featured image - CG

Program obuke obuhvata ciklus od pet jednodnevnih trening-seminara i usmjeren je ka unaprijeđenju znanja omladinskih i građanskih aktivista o konceptu lokalne samouprave, njenoj ulozi u organizaciji države, položaju Skupštine opštine, predsjednika opštine i organa lokalne uprave, njihovim nadležnostima i funkcijama, načinu korišćenja usluga organa javne uprave, pristupu informacija od javnog značaja, itd.

Radionice će se održati u prostorijama YOUTH CORNER-a, u Gradskoj biblioteci.

Nakon završetka obuke, polaznici koji uspješno sаvlаdаju program dobijaju sertifikat o stečenim znanjima i iskustvima.

Polaznicima programa će se pružiti mogućnost direktne komunikacije sa predstavnicima Lokalne samouprave kroz studijske posjete tokom kojih će se bliže upoznati sa načinom rada Opštinskih organa. Projekat takođe omogućava omladinskim liderima da učestvuju u sprovođenju terenskog istraživanja, u organizovanju javnih događaja, medijske kampanje, PRESS konferencija i slično.

Poseban fokus projekat će staviti na sprovođenje edukativno-informativne kampanje o korišćenju servisa e-Participacija i servisa e-Peticija „Glas građana“, kao i promociju proaktivne transparentnosti kao standarda dobre javne uprave.

Sve ove aktivnosti su dio šireg projekta „ZA MOJ GLAS U MOJOJ OPŠTINI“, koji sprovodi NVO Novi Horizont u partnerstvu  sa NVO „Ul info“ i Gradskom bibliotekom Ulcinj.

Projekat finansira Ministarstvo javne uprave u sklopu Javnog konkursa ,,e-Demokratija – učestvuj, predloži, promijeni”, u oblasti reforme javne uprave.

Ako ste zainteresovani za učešće na ovom programu, molimo Vas da popunite prijavni formular sa vašim podacima. Broj polaznika je ograničen.

Samo odabrani kandidati će biti kontaktirani.

Rok za prijavu je 13. oktobar 2019.

FORMA ZA PRIJAVUPARTNERS

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top