Thursday, August 6 2020
Posljednja vijest

Nrekic: Ko remeti mir za njega nema mjesta u Crnoj Gori

Loro NrekicPetorici mladića iz okoline Podujeva kažnjeni su sa po 300 eura zato što su prije dvije noći u Ulcinju remetili javni red i mir, potvrđeno je Anteni M iz Uprave policije.

Takođe, kako saznajemo izrečena je mjera zabrana ulaska u Crnu Goru na pola godine.

Mladići su kod sudije za prekršaje priznali djelo koje im je stavljeno na teret navodeći da su bili pod dejstvom alkohola.

Tačnije prije dvije noći, mladići sa Kosova su, kada su na Pristan došli pripadnici policije uzvikivali “Ua policija“ i „UČK, UČK“.

Incident sa Pristana za Antenu komentarisao je predsjednik Opštine Ljoro Nrekić:

“To nije dobro za građane Ulcinja. U saznanju sam da su ti mladići sankcionisani, priznali su grešku i bili su u pripitom stanju. U svakom slučaju takve parole ne smiju da se čuti više, naročito ne u Ulcinju”.

Ulcinj je, ističe Nrekić multietnički grad, i onaj ko, kako kaže remeti mir u tom gradu za njega nema mjesta u Crnoj Gori.

“Ne smije se tako nešto desiti u Ulcinju, Ulcinj  je grad u Crnoj Gori, tako da moramo da se povinujemo zakonima crnogorskim” zaključio je Nrekić za Antenu M.

One comment

  1. Gospodin Nerkic daje korektnu izjavu, Ali vlasti CG bi morale da imaju identican odnos i na izlive drugih nacionalizma, jer samo 20km od Ulcinja u Baru se slobodno cetnikuje i sirom grada velica dokazani zlocinac Ratko Mladic a CG vlasti to tolerisu i samim tim boshnjacima i albancima salju zabrinjavajuce signale. S druge strane CG drzava je priznala nezavisnost Kosova i oslobodilacki rat UQK koja u sustinskom smislu vodi drzavu Kosovo vec 20god, tako da Ove osude zvuce malo paradoxalno. Smatram da Niko u CG nema pravo da podgreva etnicke tenzije i da CG drustvo mora da ima jednake arsine prema svim gradjanima i Turistima koji borave u CG-i. Ovo je tema koju Crnogorski zurnalizam treba da obradi na objektivan nacin i da se energija i potencijali Cg drustva trebaju usmjeravati na relaxsaciju etnickih odnosa i da se prema svim pojavama odnosi ravnopravno u duhu demokratije i cestitosti kako prema sopstvenim gradjanima, tako i prema turistima….posebno prema brojnim albancima koji ostavljaju veliki novac CG drustvu kako na primorju tako i na Zabljaku. Nadam se da Nerkic ima smisla da na ovaj nacin obradi ovu osjetljivu temu u CG skupstini. Inace Amra je divna zena, i vrlo profesionalno je obradila ovaj slucaj i treba bit uzor Barskim sudijama kako postupati sa izlivom cetnistva u Baru i drugim gradovima gde se ovakve pojave neopravdano tolerisu. CG je drzava od casti i karaktera i da bi ostala takva i nastavila prosperitet sa punim potencijalom mora imati jednake arsine prema svim pojavama na cijeloj teritoriji i Ulcinj nesmije da bude izuzetak u tom negativnom smislu. Zelim uspijeh u radu gospodinu Nerkicu u buducnosti i da se ovakvi incidenti rijesavaju civilizovano bez etnickog naboja u skladu sa zakonskim propisima.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top