Tuesday, June 25 2019
Posljednja vijest

Nrekic: SEZONA BOLJA NEGO LANI, RJESAVAMO DUGOGODISNJE PROBLEME

Ljoro Nrekic, Loro NrekiqNa sastanku proširenog Kolegijuma održanog 07.08. 2018. godine razmatran je tok turističke sezone i konstatovano je da se turistička sezona odvija dobro. Prema pokazateljima iz svih sekretarijata, službi, javnih preduzeća i Turističke organizacije, sezona je bolja od prošlogodišnje i nadležni lokalni i državni organi će uložiti maksimum napora da i dalje sve protekne u najboljem redu.
Sa posjetom turista, ponudom koju Ulcinj nudi i možemo biti zadovoljni, no i pored toga uočene su i brojne nepravilnosti, naslijeđene još iz ranijih godina.

Naime, i dalje je:
– Izraženo zauzimanje javnih površina iznošenjem stolica i stolova ispred ugostiteljskih objekata.
– Postavljanje štandova bez odobrenja.
– Neprijavljivanje gostiju i plaćanje boravišne takse
– Iznošenje smeća van termina predviđenog za odvoz otpada
– Prenaglašena muzika, ne samo noću, nego i danju
– Nepropisno parkiranje koje ometa kretanje pješaka na trotoarima i ometa vršenje službe Komunalnog preduzeća i drugih institucija.

Lokalna uprava je odlučna da stane na put ovim negativnim pojavama i upozorava stanodavce, organizatore izvođenja muzike i uopšte sve koji se bave bilo kojom djelatnošću da se moraju striktno pridržavati zakonskih propisa, te da će Lokalna uprava u saradnji sa državnim organima zavesti red i osigurati da se građani Ulcinja i turisti osjećaju ugodno tokom boravka u Ulcinju.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top