Sunday, August 9 2020
Posljednja vijest

Nrekic: SPORAZUM NOVE VLASTI USMJEREN PROTIV DPS-A

U našu redakciju stiglo je saopštenje za javnost predsjednika Opštinskog odbora DPS-a Ljora Nrekića, koje integralno prenosimo.

I pored odluke građana Ulcinja da Demokratska partija socijalista bude vodeća politička snaga koja će u naredne četiri godine realizovati njihove potrebe i riješavati probleme lokalne zajednice, juče je formirana gotovo identična koalicija, koja je zbog nefukcionisanja vlasti onih koji su je tvorili, izazvala vanredne izbore. O njihovim učincima vladanja u Ulcinju najbolju ocjenu su dali građani na izborima. Ono što su govorili jedni o drugima dok su bili na vlasti i tokom kampanje, značajna finansijska sredstva koja su utrošena na prijevremene izbore da bi se formirala ista vlast koja ih je uzrokavala, danas sve skupa kod Ulcinjana izaziva zabrinutost da će rezultati njihovog vladanja biti nedovoljni da poprave kvalitet života u našoj opštini.

Jedan od osnovnih principa demokaratije je da odbornička većina predlaže izvršnu vlast. U tom kontekstu mi u DPS-u posmatramo odluku o formiranju vlasti u Ulcinju. Međutim, iz svega što smo imali priliku da vidimo proteklih dana, jasno se zaključuje da je glavni motiv dogovora usmjeren protiv DPS-a, najjače političke partije u Ulcinju kojoj građani najviše vjeruju. Svi savezi koji su se pravili da bi bili protiv nekoga, a ne za neko ili nečije dobro, nijesu dali rezultate i nijesu dugo trajali. Netačne su konstatacije da je DPS bilo ko poslao u opoziciju, tim prije što smo i do sada imali takav status, samo što smo voljom građana umjesto treće postali prva politička partija u Ulcinju.

Demokratska partija socijalista će do kraja biti posvećena idejama i programu za koji smo uvjereni da Ulcinj može povesti naprijed. Snagom svog autoriteta zalagaćemo se za dobro svih građana Ulcinja.

24 comments

  1. Postovani SHESTANI ***** ,

    Ako do sada nisi uvideo sta je vladajuca stranka ucinila sa Ulcinjem u poslednjih 20- 25 godina onda nemamo o cemo da pricamo . ULCINJ JE SISTEMATSKI UNISTEN I NISTA SE NIJE ULAGALO U NJEGA ZADNIH 20-25 GODINA .
    Zasto je svaki m2 u Budvi petorostruko vredniji od Ulcinja ?Kolko se u zadnjih 20- 25 godina sagradilo / izgradilo u Budvi a kolko unisteno ( NE IZGRADJENO ) u Ulcinju ?? Zasto je tako ?? Zar ima Budva vece kapacitete od Ulcinja ?? Bez obzira ko je bio Predsjednik Opstine ili cija je partija bila na vlasti . Kao sto napomenuh na prvom javljanju Ulcinj ima kapacitete da ne preterujem vece nego ijedan grad u Crnoj Gori , da je pameti I srece .
    Da zavrism da pameti ima , ali volje nazalost nema zbog njima poznatih razloga .
    Puno srece Ulcinjanima koji su rekli NE jednom takvom rezimu .

  2. Imao sam prilike da budem gost jednog investitora u Budvi..kad spomenemo Budvu ustanite sa stolice, Tamo je na dijelu uredjena drzavaS zA Svaki kvadrat placene komunalije. svaki radnik prijavljen…I sve kao u srecnim drzavama. HMMM BIO JEDNOM JEDAN ULCINJ

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top