Tuesday, July 7 2020
Posljednja vijest

Nrekic: SPORAZUM NOVE VLASTI USMJEREN PROTIV DPS-A

U našu redakciju stiglo je saopštenje za javnost predsjednika Opštinskog odbora DPS-a Ljora Nrekića, koje integralno prenosimo.

I pored odluke građana Ulcinja da Demokratska partija socijalista bude vodeća politička snaga koja će u naredne četiri godine realizovati njihove potrebe i riješavati probleme lokalne zajednice, juče je formirana gotovo identična koalicija, koja je zbog nefukcionisanja vlasti onih koji su je tvorili, izazvala vanredne izbore. O njihovim učincima vladanja u Ulcinju najbolju ocjenu su dali građani na izborima. Ono što su govorili jedni o drugima dok su bili na vlasti i tokom kampanje, značajna finansijska sredstva koja su utrošena na prijevremene izbore da bi se formirala ista vlast koja ih je uzrokavala, danas sve skupa kod Ulcinjana izaziva zabrinutost da će rezultati njihovog vladanja biti nedovoljni da poprave kvalitet života u našoj opštini.

Jedan od osnovnih principa demokaratije je da odbornička većina predlaže izvršnu vlast. U tom kontekstu mi u DPS-u posmatramo odluku o formiranju vlasti u Ulcinju. Međutim, iz svega što smo imali priliku da vidimo proteklih dana, jasno se zaključuje da je glavni motiv dogovora usmjeren protiv DPS-a, najjače političke partije u Ulcinju kojoj građani najviše vjeruju. Svi savezi koji su se pravili da bi bili protiv nekoga, a ne za neko ili nečije dobro, nijesu dali rezultate i nijesu dugo trajali. Netačne su konstatacije da je DPS bilo ko poslao u opoziciju, tim prije što smo i do sada imali takav status, samo što smo voljom građana umjesto treće postali prva politička partija u Ulcinju.

Demokratska partija socijalista će do kraja biti posvećena idejama i programu za koji smo uvjereni da Ulcinj može povesti naprijed. Snagom svog autoriteta zalagaćemo se za dobro svih građana Ulcinja.

24 comments

 1. Ljoro,izjava ti nije na mjestu.Pricas o necemu sto nije tacno. Svega 20% glasova je imao DPS,a 80% glasaca nisu glasali za DPS,a po tvojoj logici opet je DPS trebao biti na vlasti.Pa cista je logika da niko nije htio sa vama! Ti sad mislis da su svi MORALI biti sa vama. Pozdravi volju naroda i koaliciju i cestitaj im,i to bi bilo najpostenije sa tvoje strane.

 2. Par ti mar Loro ke nej tuj than smunet pa Dps a shef si munet mu ba edhe pa ju edhe aj qi ka dash mu ba me ju ja keni pru ne hun smunet pa dps smunet pa dps tesh rini aty ku jeni se munet

 3. Poz g-dinu Nrekicu,samo nastavite tako, a ovi ce se pokomatiti za koji dan,ako vec nijesu poceli.

 4. Ljoro, osnovni princip demokratije je smjenjivost vlasti a vi vladate već 25 godina, prema tome smanjite doživljaj.

 5. @dragana
  DPS je na vlasti u CG 25 godina, a Ljoro je u toj partiji. A ti mi nikako ne reče čime si to zadovoljna DPS vladavinom, zbog čega glasaš dps? Jel ti lijepo živiš, kako žive tvoje komšije, prijatelji itd?

  • U Ulcinju Dps nikada nije bila vlast,samo u momentu kada je dijelila vlast sa DuA.Pricamo o Dps u Ul ,ne na drzavnom nivou. mogu ti reci da prelijepo zivim,isto kao i moje komsije,zivimo u miru sto he jako bitno.A isti taj Milo nas je spasio rata.Pojedinci kao ti izgleda ne znaju da cijene to.Zaista ne zelim dalje komentaistati sa tobom,sve gledas s loseg ugla, a nije mi jasno zasto ste onda,,pozitivna cg,,, kad ste tako negativni.

   • Živiš dobroo sigurno jer imaš člansku kartu DPS-a, možda imaš neki državni posao i super. Ali ogromna većina građana nema hljeba da jede, jedva sastavljaju kraj sa krajem dok su čelnici DPS-a milioneri. I zaboravila si da je Milo itekako ratovao u Dubrovniju, vodli su rat za mir, išli u obilazak cg dobrovoljaca, Milo je mrzio šah zbog šahovnice, sa Miloševićem bio veliki Srbin itd..sve je to bilo ne tako davno. A u UL je dps bio sa Hajdinagom na vlasti i? Posle toga opština je ušla u najveći minus u svojoj istoriji, od koga se i dan danas ne možemo oporaviti! I dodao bih Ljoru samo i ovo, sve što je protiv DPS-a je za dobro CG i svih građana.

 6. Pre svega ovo saopstenje nije pisao niko iz UL DPS-a jer za to nema kapaciteta. Ko imalo prati CG politicku scenu prepoznaje rukopis gospodina Caslava Vesovica.
  Meni je interesantan stav lokalnog DPS-a, (citat) “da odbornicka vecina predlaze Izvrsnu vlast”!
  Pa postavljam pitanje sebi i drugima, zar se stvarno to nije i dogodili?Ko je ovdje lud DPS ili demokratske tekovine?!
  Pa demokratska je tekovina da vlast tvore oni koji mogu obezbijediti dovoljan broj mandata za to!!
  Morace se DPS sve vise oslanjati na demokratska pravila i u drugim sredinama a sve manje baviti kupovinom glasova!Sto prije to shvate bolje za njih!
  Pa totalno su podbacili.Zamislite da su iste noci nakon objavljivanja rezultata pozvali FORCU i rekli: “gospodo zelimo stabilnu koaliciju sa vama!”
  Naravno da uzdrmana FORCA to nebi odbila!
  A gospodin Nrekic bi vec 15 dana bio gradonacelnik.
  Desio se katastrofalan izbor, DPS je dao prioritet provjerenom partneru sa republikog nivoa i dobio opekotine treceg stepena.
  Zato im je saopstenje blago receno smijesno isto koliko su im i rane ljute.

 7. Moji dragi sugrađani, sada se sve vidi, sve je jasno*** U DPS-su ima veoma kvalitetnih i obrazovanih ljudi, ljudi koji trezveno razmišljaju i nijesu politički nasilnici po svaku cijenu. Sada je bila prilika da se stvarno pokaže kako se vodi svoj grad za interes svih građana ne koristeći podjele koje su evidentne kod ovih koji hoće da vrše “VLAST”, MISLE DA U OVOM GRADU ŽIVE SAMO “ŽUTI “…….. narod će ubrzo da presudi na slobodnim izborima jer im je svega dosta……

  • SVE JE KOD NAS DOBRO SAMO TREBA DA SE PROBUDIMO……

   • Postovani SHESTANI***** ,

    Kao pod prvo , veoma mi je drago da je kod tebe sve u redu .Necu ulaziti u trenutnoj ekonomskoj situaciju u kojoj se nalazi CG , vec cu samo da napomenem Ulcinj .
    Vjerujem da je Ulcinj danas u mnogo goroj situaciji nego prije 25- 30 godina unazad.
    Svi su Hoteli unisteni , Ulcinjska Rivijera propala, zatim slijede : Solana , Ada Bojana
    Valdanos , Komunalno , itd itd . Sta danas radi u Ulcinju sem nekoliko malih privrednika ??
    Ulcinj ima kapacitete da je srece da 35% CG ekonomije izdrzava . Zasto nije tako I ko je za to kriv ??Nadam se da svi znate odgovor ..

  • Slazem se sa Vama u poptunosti..I ja smatram da su u pitanju ,,podjele,, odlicno znamo na koje se odnose…
   Postovanje g-dinu Nrekicu , dokazali smo da smo najaca partija i da ,,ovi,, nisu dopustili da se volja gradjana ispostuje…ALi sve ce doci na svoje….

 8. Sve se dobro zavrsilo, jedino preostaje nam da vidimo kako i cime ce DPS da se revansira Ulcinju, inspekcijama, kaznama, itd.

  • I treba da se revansira!!

   • Milice jesi ti neki sado-mazo tip? I treba da se revanšira?? DPS koji izbore dobija metodom 1 zaposleni 4 glasa, kupovinom po 50 eura, zastrašivanjem, ucjenama itd? Milo nam se dosta revanširao svojom vladavinom jer je uništio sve i napunio džepove, jedini način da nam se oduži je taj da pođe do Spuža na robiju. Ko je srušio galeb a radnici završili po trafikama, ko je uništio solanu, đe je Valdanos, morsko zlo?

 9. @dragana
  A ne nego ću na sve ovo da zatvorim oči i da se pravim da mi je super dok su njihovi džepovi puni naših para. I pošto nemaš ništa pametnije reći – pozitivan pozdrav za tebe uz nadu da će se i tebi uskoro otvoriti oči. :)

 10. Poštovani ZORANE…

  Građani su uvidjeli pravu istinu i dali odgovor, da bez vlasti DPS-a nema velikih investicija, jer moramo biti iskreni ko je protiv Države ne može očekivati da mu Država pomogne mnogo….

  • @shestani…tvoja percepcija drzave, je blago receno horor. to da je DPS=DRZAVA=MILO, a svi koji su protivnici takvog modela su neprijatelji drzave, je stvarno slucaj za analizu. ne krivim te nimalo, jer takvu formulu percepcije drzave je i postavila vladajuca elita DPS kako bi mogla sto duze da vlada. takav model “drzava, to sam ja” postoji samo u ekstremno totalitarnim rezimima tipa Sjeverne Koreje. ako ti razmisljas na takav nacin, i tvoji sestani i mi koji nismo smo ga ugasili. kako bi ti glasacima force, mehmeta bardhija i ostalima objasnio, nakon sto su na referendumu podrzali nezavisnu CG, da su sada protivnici drzave.

   • @odrzivi razvoj
    Zato ja smatram da je glasačima DPS-a potreban kolektivni psihijatar jer oni ne vide ništa osim Mila, čak i hleba da nemaju jest oni će ga opet glasat.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top