Thursday, August 22 2019
Posljednja vijest

NVO „Novi horizont“: MLADI UCILI O MIRU I SUZIVOTU

NHKonferencijom za štampu i uručivanjem sertifikаta o stečenim znanjima i iskustvima NVO “Novi Horizont”, u partnerstvu sa Turističkom organizacijom Ulcinj i Gradskom bibliotekom, završio je u ponedjeljak realizaciju projekta “IZGRADNJA MIRA – PRIORITET MOJE ZAJEDNICE“.

Kako je rekao izvršni direktor te NVO Nazif Veljić, glavni cilj projekta je bio jačanje interkulturalnog dijaloga, izgradnja povjerenja i promovisanje mira među mladima u lokalnoj zajednici i šire.

Učesnici programa su kazali das u im održane radionice pomogle da razviju kompetencije za rješavanje sukoba, podstiču uzajamno razumijevanje, izgradnju mira i unaprijeđenje razvoja lokalne zajednice.

Tokom trajanja projekta obavljene su studijske posjete Cetinju, Baru i Tuzima, te snimljen kratak film koji promoviše mir, toleranciju i interkulturalni dijalog.

Potpredsjednica Opštine Ulcinj Hadidža Đoni pozdravila je organizaciju ovakvih projekata koji promovišu suživot, toleranciju i razumijevanje. “Da živimo jedni sa drugima, a ne jedni pored drugih”, rekla je ona.

Radionice su održavane u prostorijama YOUTH CORNER-a u Gradskoj Biblioteci, pa je direktorka te institucije Ardita Rama kazala da je srećna što je što je taj prostor postao mjesto susreta mladih.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top