Wednesday, January 27 2021
Posljednja vijest

NVO Novi horizont: STUDIJSKE POSJETE „DJECE ULCINJA“

 

OstrosUčesnici projekta „Djeca Ulcinja – promoteri tolerancije različitosti“ koji u partnerstvu realizuju NVO „Novi Horizont“, Gradska biblioteka Ulcinj i JU OŠ „Maršal Tito“, u srijedu su posjetili Etno-Muzej u mjestu Draginje kod Vladimira, koji funkcioniše u sklopu udruženja „Kuća Nasljeđa“.

Učesnici ove aktivnosti imali su priliku da se upoznaju sa eksponatima ovog muzeja, koji su rjetki i od velike važnosti za istoriju područja Ana e Malit, pa i šire. Kroz opušten razgovor, učesnici su diskutovali o mogućnostima bolje promocije kulturnog nasljeđa, ali i o potrebi boljeg upoznavanja ruralnih područja od strane školske omladine iz urbanog djela naše opštine.

U nastavku ovog programa, učesnici projekta bili su gosti svojih vršnjaka iz JU OŠ „Đerđ Kastrioti Skenderbeg“ u Ostrosu, opština Bar. Ova aktivnost je značajno doprinjela upoznavanju i zbližavanju učenika dviju škola. Učenici iz Ulcinja su se upoznali sa kulturno-istorijskim nasljeđem Krajine, kao i sa rezultatima i dostignućima koje su ostvarili učenici škole u Ostrosu u saradnji sa svojim nastavnicima i neumornim direktorom Bećirom Berjaševićem.

Ova posjeta je poslužila kao primjer dobre prakse u promovisanju interkulturalnog razumijevanja, tolerancije, socijalne odgovornosti, solidarnosti i brižnosti.

Učenici škole „Maršal Tito“ su bili u pratnji pomoćnika direktora Đura Dabovića i Mahmuta Metanovića, psihološkinje Ardite Kovačević i projektnog tima iz NVO „Novi Horizont“.

Realizaciju ovog projekta podržava Ministarstvo prosvjete Crne Gore, u okviru programa „ZA ŠKOLE KOJE SE VOLE“.

Disclaimer, Projekat

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top