Thursday, April 25 2019
Posljednja vijest

NVO “RRA-UBA”: POCELA REALIZACIJA NOVOG PROJEKTA

Trening 01.08.2018NVO Regionalna Razvojna Agencija – Ulcinj Biznis Asocijacija je započela realizaciju projekta „Snažan civilni sektor Ulcinja za bolju životnu sredinu“, koji ima za cilj osnaživanje organizacija civilnog društva i njihovo aktivno učešće u oblasti zaštite životne sredine u Ulcinju.

U okviru projekta je realizovan Trening za organizacije civilnog društva o mehanizmima učešća u procesu donošenja odluka u oblasti zaštite životne sredine, u srijedu 01.08.2018. godine u maloj sali Opštine Ulcinj.

Trening je organizovan sa ciljem da se obučavaju predstavnici civilnog društva o mehanizmima koje je moguće koristiti kako bi se blagovremeno i na pravi način učestvovalo u procesima donošenja odluka koje su vezane za pitanja od interesa lokalne zajednice, sa posebnim osvrtom na životnu sredinu. Treningu su prisustvovali predstavnici organizacija koje se bave zaštitom životne sredine, ali i one koje u primarnom fokusu imaju procese javnog zagovaranja i slične društvene aktivnosti.

Ovaj projekat je podržan kroz program dodjele grantova “Moja zajednica-Snažna zajednica” koji je dio istoimenog projekta. Finansira ga Evropska Unija posredstvom Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori, u okviru IPA programa za razvoj civilnog društva 2016 za Crnu Goru, a realizuje ga Centar za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) u partnerstvu sa nevladinim organizacijama, Udruženje za razvoj civilnog društva iz Bijelog polja i Aktivna zona iz Prijestonice Cetinje.

Elvir Zečević
NVO Regionalna razvojna Agencija – Ulcinj Biznis Asocijacija

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top