Tuesday, December 1 2020
Posljednja vijest

NVO “Ul info”: UZ PODRSKU EU, U FOKUSU NOVINARA SOLANA I K1

 

Pisanje, Projekti, IPA, Olovka, InspektorNVO “Ul info” je ovih dana počeo realizaciju projekta “Solana i K1 – Omče za vratom Opštine Ulcinj”.

Projekat će trajati šest mjeseci, odnosno do marta naredne godine, u okviru projekta „PODRŠKA LOKALNIM MEDIJIMA – PRIČE IZ PRVE RUKE!“ čiji je nosilac Centar za građansko obrazovanje (CGO), a finansira ga EU.  

Opšti cilj projekta je da doprinese poboljšanju medijskog profesionalizma kroz unaprijeđivanje istraživačkog novinarstva u Crnoj Gori, a specifični unaprijeđenje istraživačkog novinarstva u Ulcinju kroz proizvodnju i objavljivanje istraživačkih priča.

Kako se radi o veoma značajnim temama ne samo za ovu opštinu, već i za cijelu državu, biće održano niz sastanaka sa lokalnim vlastima, civilinim sektorom i ostalim zainteresovanim stranama u cilju prikupljanja informacija o Solani i slučaju K1.

Nadalje, biće obavljeno istraživanje, izrađena publikacije, emisije, kraći dokumentarni filmovi, istraživački tekstovi i prilozi na te teme, te organizovani okrugli stolovi i panel diskusije na temu Solane i K1, kao i promotivna i informativna kampanja.

Saradnici na projektu su Opština Ulcinj i “Dr Martin Schneider Jacoby Association“.

 

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top