Thursday, March 21 2019
Posljednja vijest

Obavjestenje: Tretiranje palmi kod bivseg hotela „Lido“

Palma, Doseza e kuqe, Crveni surlasIz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove obavještavaju javnost da će d.o.o „Agrobest„ vršiti preventivno tretiranje palmi na teritoriji opštine Ulcinj, 25.04.2018. godine.

Tretiranje će se vršiti na sedam palmi kod hotela ,,Lido“.

Preventivno tretiranje palmi je hitna fitosanitarna mjera, koja se sprovodi u borbi protiv crvenog surlaša palmi i u cilju sprovođenja Akcionog plana za eradikaciju i subijanje crvenog surlaša palmi – Rhynchophorus ferrugineus (br. 320/16-0101-332 od 7.aprila 2016) u skladu sa Pravilnikom o fitosanitarnim mjerama za sprječavanje unošenja, širenja i suzbijanje Rhynchophorus ferrugineus (Oliver) (“Sl.list CG” br.54/12) i Naredbom o sprovođenju hitnih fitosanitarnih mjera radi sprječavanja širenja i suzbijanja crvenog surlaša palmi Rhynchophorus ferrugineus (“Sl.list CG” br.18/15).
Tretiranje će se vršiti insekticidom Dimetogal a.m. dimetoat, radna karenca 1 dan.
Upozoravamo građane u blizini navedene lokacije da za vrijeme tretiranja ne dodiruju palme i da se što kraće zadržavaju u njihovoj blizini.
Takođe se obavještavaju držaoci pčela da u području 2 km od tretiranih palmi preduzmu odgovarajuće mjere zaštite pčelinjih društava.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top