Wednesday, September 30 2020
Posljednja vijest

Od 18. maja: MEDJUNARODNI DAN MUZEJA

Muzej, MuzeumiTema koju je ICOM za č0č0. godinu dodijelio je: „Muzeji za jednakost, raznolikost i uključenost“ naglašava bogatu svjetsku baštinu koja sa svom raznolikošću predstavlja dragocjeno blago ljudskog stvaralaštva koje mora biti  zaštićeno, valorizovano i promovisano sa opšte prihvaćenim međunarodnim načelima.

Za obeljeanje ovog dana Zavičajni muzej i Umjetnička galerija Ulcinj – Radna jedinica Centra za kulturu Ulcinj, organizuje virtualnu promociju gradske kulturne baštine s temom: „Ulcinjska materijalna baština“. Svi stanovnici Ulcinja mogu doprinijeti ovoj prezentaciji. Prezentacija će se obaviti sredstvima komunikacije.

U okolnostima koje je stvorila pandemija Covid 19, gdje se i učenici nalaze kod kuće, ovaj virtualni oblik prezentacije omogućava da iz porodičnih okruženja svi imamo priliku da postanemo dio jedinstvene izložbe koja kao svoju temu ima materijalnu kulturnu baštinu grada.

Predmeti etnografske kulturne baštine i tradicionalne tehnike; eksponati s arheološkim vrijednostima kao i umjetničko stvaralaštvo koje posjedujemo u našim porodicama, fotografišući ih i prateći uz tekst u kojem su osnovni podaci za fotografirani predmet, slanjem na e-mail: muzeu.ul@gmail.com mogu postati dio virtualne prezentacije.

Prva faza dostavljanja fotografija predmeta traja će od 18 do 31 maja 2020 god. Predmeti iz muzejskog  fonda i porodica  biće predstavljeni u elektronskoj formi, publikacijama i izložbama, počevši od 18 maja 2020 god.

Učesnici putem meila mogu komunicirati sa muzejem Ulcinj da bi se dodatno informisali u vezi ove aktivnosti.

Postanimo svi promoteri materijalne bastine grada Ulcinja.

Želimo vam puno zdravlja,

Centar za kulturu Ulcinj

Muzej Ulcinj

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top