Wednesday, December 12 2018
Posljednja vijest

Od cetvrtka: EX YU VINYL DIGGERS U ULCINJU

 

Ex YUOd 13. do 15 jula 2017. u Ulcinju (Kite Loop) će se održati konvencija Ex Yu Vinyl Diggers.

Kako navode organizatori, ideja konvencije je skup i druženje ljudi iz regiona (preciznije ex-Yu republika) koji u svojim DJ setovima puštaju muziku koja se rijetko čuje u klubovima, to jest funk, disco funk, soul, jazz, jazz funk, latin, afrobeat, brazil i slične forme organske muzike.

“Osim toga, svi učesnici su poznati kolekcionari ploča sa takvom muzikom, poznavaoci kvalitetnog organskog zvuka koji nemaju kompromisa kada puštaju muziku,” navode iz organizacije.

Koncept same konvencije je da se DJi predstavljaju sa svojom kolekcijom ploča, i imaju vremena i prostora da pokažu svoju umješnost za gramofonima, pokažu svoje vještine i naprave izbor muzike koju puštaju bez ikakvog povlađivanja publici. To predstavljanje i druženje u klubovima uglavnom traje dan ili dva, a povremeno se drugog ili trećeg dana organizuju berze ploča, kad okolnosti dozvoljavaju, naveli su organizatori.

Konvencija je vremenom prevazišla lokalni karakter, uticala na skupove slicnog sadržaja u regionu, i ovoga puta se prvi put održava u Ulcinju.

Spisak učesnika konvencije je uvijek impozantan, i svi DJ-i se vrlo rado odazivaju pozivu i učestvuju. Evo i programa:

Četvrtak, 13.07.:

Little Lu (SRB)
Mono (MNE)
Ceka (SRB)
Funky Junkie (SRB)
Peppe (SRB)

Petak, 14.07.:

Iron (SRB)
K’Pow (SLO)
Woo-D (SLO)
Čvare (MK)
Goce (MK)

 

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top