Wednesday, May 27 2020
Posljednja vijest

ODT: USKORO SUDJENJE ZBOG ZELENASENJA

 

Gjykata themelore, Osnovni SudOsnovno državno tužilaštvo (ODT) u Ulcinju podiglo je optužnicu protiv biznismena Hajdara Ćufaja (52) zbog sumnje da je dao 20.000 eura na zelenašku kamatu, saznaje “Pobjeda”.

Iz policije je ranije saopšteno da je protiv osumnjičenog podnijeta prijava zbog sumnje da je prije devet godina počinio zelenaštvo.

“On je početkom 2007. godine V. Lj. iz Ulcinja dao novac u iznosu od 20.000 eura na tzv. zelenašku kamatu od 20 odsto na mjesečnom nivou. Kao sredstvo obezbjeđenja vraćanja zelenaškog duga, njih dvojica su sačinili fiktivni ugovor o kupoprodaji nepokretnosti koja se nalazi u Ulcinju, površine 1.229 kvadrata, koja je bila u vlasništvu oštećenog V. Lj. Kako V. Lj. nije vratio dug Ćufaju, on je, sumnja se, uz saglasnost oštećenog, sa Mujom Redžom sačinio ugovor o kupoprodaji pomenute nepokretnosti po cijeni od 100.000 eura. Po isplati novca, Ćufaj je, kako se sumnja, zadržao za sebe 40.000 eura od navedenog iznosa prodaje nepokretnosti. Time su se, sumnja se, stekla bitna obiljež ja krivičnog djela zelenaštvo, budući da je Ćufaj prisvojio 20.000 eura duga i 20.000 eura na ime tzv. zelenaške kamate – kamate od oštećenog V.Lj.”, saopšteno je iz Uprave policije.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top