Monday, July 16 2018
Posljednja vijest

Okrugli sto: KORUPCIJA PREPREKA RAZVOJU ULCINJA

 

Tryeza 2Održavanjem okruglog stola u utorak je i formalno završena realizacija projekta „Ulcinj protiv korupcije-Ulqini kundër korrupsionit“, koji je od sredine januara sprovodila NVO „Ul info“.

„Zadovoljni smo jer je urađeno sve što je bilo predviđeno projektom“, rekao je koordinator projekta Mustafa Canka, dok su Centra za građansko obrazovanje (CGO), koji je bio nosilac projekta na državnom nivou, kazali da je postignuto i više nego što su očekivali.

Jer, u ovom periodu je urađena anketa o percepciji korupcije, napravljena Studija o implementaciji Akcionog plana za borbu protiv korupcije, zatim spot o antikorupciji, realizovana emisija na TV Vijesti, upućeno Opštini oko 160 zahtjeva za slobodan pristup informacijama, podijeljeno 500 flajera, objavljeno na desetine tekstova o tom fenomenu…

Izvršna direktorka CGO Daliborka Uljarević je rekla da je veoma važno da se Ulcinj izbori sa korupcijom da bi kao grad mogao da živi u svojoj punoći, što je bio i stav paneliste na ovom skupu, čelnika MOGUL-a Džemala Perovića.

Prema riječima potpredsjednice Opštine Hadidže Đoni, lokalna uprava je odgovorima na oko 90 odsto upućenih zahtjeva pokazala otvorenost za saradnju sa civilnim sektorom. Ona je istakla da je veoma važno da se o korupciji otvoreno priča kako bi se ova opasna bolest što više umanjila i eliminisala.

Na ovom skupu koji je održan u hotelu „Mediteran“, učestvovalo je preko 20 predstavnika opštinske vlasti, Osnovnog suda, političkih stranaka i civilnog sektora.

Projekat „Ulcinj protiv korupcije-Ulqini kundër korrupsionit“ finansirala je Evropska Unija.

2 comments

  1. zasto i danas, sedmog jula u Donjem stoju rade mesalice i zasto niko ne moze da zabrani da jedna osoba “bela” radi 9 kuca za prodaju, bez dozvole, bez unspekcije, bez kazni. u Donjem Stoju!, jos sa ukradenom strujom. alo, dosta vise.
    to je korupcija i zato zna ulcinjska vlast i inekcija.

  2. Pitanje za istrazne organe, kao i za tuzilastvo: ko im dozvoljava prikljucak za struju????? Ljudi moji pa to je podrzavanje nelegalne gradnje ako im omogucite da dobiju struju! Hitno da se reaguje

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top