Thursday, March 21 2019
Posljednja vijest

Okupljanje ispred policije: PROTEST ZBOG AKCIJE INTERVENTNE JEDINICE

 

image-0-02-04-4f2ef20a0c19e6b48a098c6306caf1040160c8900ef13a36aba55e0841d11034-VStotinak građana Ulcinja, predvođeni političkim i opštinskim čelnicima, okupili su se u subotu veče ispred zgrade Ispostave policije izražavajući na taj način protest zbog racije Interventne jedinice iz Bara po ulcinjskim lokalima.

Tom prilikom je nekoliko osoba zadobilo lakše tjelesne povrede, dok su tri osobe privedene i nakon davanja izjave u policiji puštene.

Među onima koji su maltretirani bio je i jedan američki državljani.

U policiji su nezvanično kazali da je to uobičajena akcija, a kao povod se navodio napad na jednog policajca koji se dogodio prije nekoliko dana.

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka, gradonačelnik Ulcinja Nazif Cungu i poslanici Genci Nimanbegu i Ljuiđ Škrelja odmah su došli do zgrade policije i zatražili objašnjenje za ovu akciju.

Zenka i Cungu su kazali građanima da koliko danas treba dokumentovati sve slučajeve neprimjerene intervencije nad građanima kako bi advokat uložio tužbu, te da dokazi budu proslijeđeni i drugim nadležnim organima.

Poslanik Dritan Abazović, koji se nešto kasnije pridružio svojim kolegama, rekao je da je akcija Interventne jedinice bila bespotrebnom ocjenjujući da se radilo o demonstraciji sile.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top