Thursday, April 2 2020
Posljednja vijest

Opozicija: CUNGU NISTA ZNACAJNO NIJE REKAO NITI URADIO

Omer BajraktariPredsjednik ulcinjskog odbora URA Omer Bajraktari ocjenio je u izjavi za “Dan” da predsjednik Opštine Nazif Cungu, na konferenciji za novinare održanoj povodom sto dana od formiranja vlasti, nije rekao ništa značajno, odnosno nije se dotakao nijedne teme i problema sa kojim se suočavaju građani Ulcinja.

“Iako smo u sred turističke sezone nije nam saopštio ni najosnovnije podatke, odnosno koliko turista boravi u Ulcinju, i šta je preduzeto da sezona protekne u najboljem redu. Takođe, mogao nam je usput saopštiti zašto opština krši sopstvenu odluku o komunalnom redu, dopuštajuci Elektroprivredi da u sred sezone izvodi radove za postavljanje kabla koji neće biti u funkciju za ovu sezonu. Ovom konferencijom predsjednik je samo preuzeo funkciju sekretara za finansije saopštavajuci nam redovna plaćanja opštine, za koje je dovoljno da se okače na web stranicu opštine, a ne da se organizuje press konferencija i to povodom 100 dana vlasti. Gradjani moraju da znaju da se ova vlast zadužila skoro 5 miliona eura, što znači da se manipuliše tim podacima u kojima je navedeno da smo otplatili kredite prema bankama, a u stvari sada dugujemo samo jednoj banoi, ali mnogo više nego prije, kazao je Bajraktari.

Skender Elezaga, Skender ElezagicKomentarišući rezultate rada lokalne vlasti u prethodnih 100 dana, odbornik Socijaldemokratske partije Skender Elezagić kazao je da je konferencija za novinare pokazala svu nepsosobnost te vlasti da prepozna prave probleme ovoga grada, te nedostatak vizije, hrabrosti i odlučnosti da se sa njima uhvati u koštac.

„’Nova’ vlast se žali na katastrofalno zatečeno stanje, kao da je došla poslije neke revolucije a ne prostom prekompozicijom i dopunom dosadašnje vladajuće koalicije.Pa ko je kriv za takvo stanje i ogromne dugove, koji se iz godine u godinu povećavaju, ako okosnicu vlasti u Ulcinju, od 2012. godine, uz manje kozmetičke promjene čini osovina Forca- Demokratska partija“, kazao je Elezagić.

On je rekao da nije bilo riječi o kreditnim zaduženjima Opštine u iznosu od 25 miliona eura, o tome kako teče realizacija projekata za koje su ti krediti uzeti, kao ni o bilo kakvom drugom razvojnom projektu.

„Širom Crne Gore grade se i proširuju putevi a put Ulcinj-Krute se prenosi iz jednog godišnjeg programa u drugi. Da ne pominjemo situaciju sa raskopanim ulicama u centru grada na pragu jula mjeseca. Čuli smo i da je bilo velikih ušteda za dnevnice, reprezentaciju i gorivo, što je svakako dobro. Ali nismo čuli da li se i u kojoj mjeri sprovodi Sanacioni program. Da li se smanjuje broj zaposlenih u organima lokalne samouprave i javnim preduzećima? Isplaćene su otpremnine radnicima koji su otišli, ali troškovi u budžetu se neće smanjiti jer se na njihova mjesta svakodnevno zapošljavaju novi partijski vojnici. Građani Ulcinja su siti praznih priča, obećanja, razmetanja sa velikim ciframa. Nama treba vlast koja ima jasnu viziju razvoja i konkretna rješenja za svakodnevne probleme“, zaključio je Elezagić.

Milan RolovicOdbornik DF prim.dr. Milan Rolović izjavio je povodom 100 dana nove loklane vlasti  da  njihov učinak  treba da komentarišu oni koji su, kako je kazao, ušli po dubini i širini.

“O ovoj ali i prethodnimsmo izrekli sud kada su formirane. Ono što mogu da kažem je da ulazak albanskih nacionalnih subjekata u koaliciju sa DPS-om nije dobra za razvoj Ulcinja. Ostalo neka komentarišu njihovi koalicioni partneri poput URA koja je sa njima bila u koaliciji dvije godine. Samo neka nam je vječan ulcinjski Monte Karlo na čelu sa DPS-om”, rekao je Rolović. (DAN)

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top