Saturday, November 28 2020
Posljednja vijest

Opstina: Ambasador Njemacke dr Robert Veber u posjeti Ulcinju

Njemacki ambasador 1Predsjednik Opštine Ulcinj Loro Nrekić sa potpredsjednicima Hadixhe Gjoni i Astrit Hoxha održali su sastanak sa ambasadorom Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori dr. Robertom Veberom.

Predsjednik Nrekić je upoznao ambasadora Vebera sa projektima koji se trenutno realizuju u Opštini, naglasivši realizaciju Projekta izgradnje sistema za vodosnabdijevanje i odvodjenje otpadnih voda u Opštini Ulcinj, a za što su sredstva obezbijedjena iz aranžmana zaključenog između Vlade Crne Gore i Njemačke banke za razvoj (KfW), On je rekao da postoji dobra saradnja i realizacija nekoliko projekta sa Njemačkom organizacijom za medjunarodnu saradnju (GIZ), naglasivši i saradnju na regionalnom projektu za sprječavanje odlaganja otpada u moru, i finansijsku podršku oko nabavke dodatnih kontenjera za odlaganje otpada i druge opreme za potrebe Opštine Ulcinj i Komunalnog preduzeća, te da će se primopredajni protokol za opremu obaviti na Dan Opštine Ulcinj 04. aprila 2020 godine.

Nrekić je na sastanku naglasio i dobru saradnju izmedju dvije zemlje i istakao da su Crna Gora i Ulcinj stvorili pozitivan invensticioni ambijent i iskazao nadu da to će biti podsticaj i za potencijalne invenstitore iz Njemačke.

Na sastanku je posebna pažnja posvećena i Ulcinjskoj solani, te je ambasador Veber obećao da će Ambasada i Njemačka država dati punu podršku u tom kontekstu i da će nastaviti da prate proces njene zaštite.

Ambasador Veber je istakao da postoji velika zainteresovanost da se postojeći odnosi još unaprijede obzirom da Opština Ulcinj ima veliki razvojni potencijal i neiskorišćene resurse.

Zahvalivši se na toplom prijemu, njemački ambasador je naveo da vjeruje da će u skorijem periodu zajedno saradjivati na projektima od značaja za Ulcinj.

One comment

  1. Ma znao sam da neka vazna licnost dolazi cim su stavili pivsku plasticnu gajbu u rupetini na sred glavne ulice kod kafane BOSNA, sigurno je ni ljoro do sad nije ni vidio jer dolazi helikopterom na posao. SRAM VAS BILO VI KOJI NI OBRAZA NEMATE !!!

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top