Wednesday, April 8 2020
Posljednja vijest

Opstina: Ambasadorka Francuske u Crnoj Gori Kristin Tudik posjetila Ulcinj

IMG-2fbcea3a5625f2e46ec3cadf94003e3f-VAmbasadorka Francuske u Crnoj Gori Kristin Tudik posjetila je Opštinu Ulcinj i tim povodom se sastala sa predsjednikom Opštine Lorom Nrekićem, predsjednikom Skupštine Ilirom Čapunijem i potpredsjednicima Hadixhom Gjoni i Astritom Hoxhom.

Predsjednik Nrekić je ambasadorki Tudik predstavio Ulcinj, upoznao je sa istorijom grada, razvojnim potencijalima, investicionim projektima koji se trenutno realizuju i  onim koji trebaju uskoro početi sa realizacijom i budućim planovima grada.

Ambasadorka Tudik se interesovala za turizam, razvoj grada, potrebu da se resursi Opštine predstave renomiranim francuskim kompanijama, za Solanu i preduzete mjere za njeno očuvanje, prioritete lokalne uprave i izazove sa kojima se suočava, naglasivši da je Ulcinj sve zanimljiviji turistima iz Francuske, te tim povodom predložila bratimljenje sa nekim sličnim primorskim gradom u Francuskoj, navodeći da su dobra povezanost i komunikacija Ambasade i lokalne uprave od velikog značaja.

Zahvaljujući se na toplom prijemu, ambasadorka Tudik je dodala da će njena diplomatska misija biti usmjerena na uspostavljane jače saradnje, unaprijedjenje rada i produbljivanje ekonomske i sveukupne saradnje izmedju dvije države.

Predsjednik Nrekić je na sastanku konstatovano da Ulcinj svake godine posjećuje sve više francuskih turista, te da očekuje nastavak takvog trenda, uz nadu da će sa otvaranjem novih kapaciteta visokih kategorija, naš grad postati sve atraktivnija destinacija za francuske turiste.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top