Friday, December 13 2019
Posljednja vijest

Opstina: Investitori vjetroparka na Možuri boravili u Ulcinju

VjetroparkPredsjednik Opštine Ulcinj Loro Nrekić i sekretar Sekretarijata za budžet i finansije mr Sead Osmanović, primili su na sastanku direktora Kineske kompanije Shanghai Electric Power Engineering Yuanyuan Zhang i direktora malteške komapanije Enemalta plc.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom kvalitetnom saradnjom i partnerskim odnosom izmedju Vlade Crne Gore i Kinesko-Malteškim investitorima, razmijenili mišljenja o nastavku saradnje, koja je podsticajna za Ulcinj i buduće investitore.

Investitori su upoznali predstavnike Opštine da su u aprilu počeli sa probnim radom, provjerom uskladjenosti sa mrežom, te da je rezultat dosadašnjeg funkcionalnog ispitivanja 23 vjetrogeneratora na Možuri pozitivan i da od septembra očekuju početak komercijalne proizvodnje struje.

Predsjednik Nrekić je istakao da je Opština zainteresovana i spremna za produbljivanje i proširenju saradnje te da investitori mogu na Opštinu računati kao iskrenog partnera.

Investitori su se zahvalili predsjedniku Nrekiću na prijemu i pozvali ga da bude gost kompanije na Sajmu industrije u Šangaju i bliže upozna sa svjetskim dostignućima i inovacijama iz oblasti solarne energije.

 

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top