Friday, May 25 2018
Posljednja vijest

Opstina: NECEMO DOZVOLITI PROPADANJE RIJEKE I ADE BOJANE

Komuna e Ulqinit, Opstina UlcinjU toku jučerašnjeg dana, zahvaljujući medijskoj slobodi, kojom se svakome daje mogućnost da o bilo kojoj temi iznosi svoje mišljenje, bez obzira na svoju stručnost i kompetentnost, u javnosti je dato više saopštenja povodom zatvaranja desnog ušća rijeke Bojane. Neko zbog neznanja neko zbog prisvajanja sitnih političkih poena pokušava prebaciti dio odgovornosti  za ovaj problem na Opštinu Ulcinj.

Mada mislimo da nema građanina Ulcinja koji to ne zna, podsjećamo da je rijeka Bojana, cijelo njeno korito, Ada i ušće u zoni morskog dobra, te Opština Ulcinj, nažalost, nema nikakvih nadležnosti nad tim područjem. I pored toga, odmah po saznanju da se ovaj problem izrazio više od uobičajenog za ovo doba godine, obavijestili smo usmeno i pismeno nadležne institucije Crne Gore – Upravu za vode i Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom. U toku protekle sedmice su sa navedenim institucijama, dogovorene konkretne aktivnosti, odnosno angažovanje potrebne mehanizacije koja će raditi na postepenoj normalizaciji situacije. Uprava za vode je i u toku 2014. godine raspisala javni poziva za izbor firme koja će vršiti otklanjanja i otkup viška materijala iz prostora desnog rukavca rijeke Bojane, na koji se nažalost niko nije javio.

Opština Ulcinj će i u toku trajanja radova a i ubuduće pružiti svu neophodnu pomoć radi rješavanja ovog problema, međutim zbog zakonskih nemogućnosti, ne može se očekivati od nas da budemo nosioci ovih aktivnosti.

Uvjeravamo građane Ulcinja i Crne Gore, da će Opština Ulcinj i državni organi Crne Gore, preduzeti sve potrebne mjere i sačuvati rijeku i Adu Bojanu i neće dozvoliti propadanje  jednog od najznačajnijih resursa ovog područja. (KABINET PREDSJEDNIKA OPŠTINE ULCINJ)

2 comments

  1. Dokazali ste vrhunsku nesposobnost u vodjenju grada. Nečistoća, nedostatak parkinga, napon struje na nivou 19 vijeka, kolone od Stoja, potpuna zauzetost trotoara u gradu….Trebalo bi da se stidite i priznate da Ulcinj poslednjih dvadeset i pet godina vode diletanti….Čime ste zaslužili da vodite nešto više od krda ovaca.Šteta…. kvalitetan grad nekvalitetnih vodja….

  2. dr miko jovanovic beograd

    interesuje me,kao ulcinjanina,zasto nas dezavuisete kao mislece osobe.po vama ,svi ulcinjani nemaju prava da razmisljaju,misle,razmjenjuju misli i ideje.odakle vam pravo da nas tretirate kao glupu masu i vrijedjate i oduzimate pravo na zivljenje.ada bojana,porat milena,solana,morska obala,maslinjaci,sve su to prirodna dobra koja malo ko ima u tolikoj kolicini i vrijednosti,a vi se branite da nemate ingerencije. kada treba dijeliti pare sa morskim dobrom,ja bih ga prije nazvao morskim zlom,e onda ste tu nadlezni. dozvolili ste ,neplansku,nestrucnu,nekvalifikovanu gradnju na bojani i portu mileni a te greske i otklanjanje istih ce skupo kostati nas grad i bice potrebno mnogo vremena da se dio tog vaseg djelovanja koje je u suprotnosti sa zakonima prirode i drustva otkloni. ja sam kao dijete pio vodu iz bojane,volio bih da i buduca djeca piju.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top