Tuesday, March 26 2019
Posljednja vijest

Opstina: ODRZAN SASTANAK SA DIREKCIJOM ZA SAOBRACAJ

Cungu ParacaDanas je u Kabinetu predsjednika održan radni sastanak za praćenje toka razvoja radova na dionici magistralnog puta Ulcinj-Krute. 
Sastanku su prisustvovali Direktor Direkcija za Saobraćaj Savo Parača sa svojim saradnicima, predstavnik izvođača radova sa jedne strane i Predstavnici Opštine Ulcinj i JP “Vodovod i Kanalizacija” sa druge strane. 
Na sastanku je bilo riječi o toku izvođenja radova sa kojim su prisutni bili uglavnom zadovoljni imajući u obzir i vremenske neprilike koje su zadesile u proteklom periodu. Izvođač radova je od početka izvođenja radova radove počeo na najzahtijevnijim lokalitetima kako bi njih riješili prvobitno. 
U nastavku razgovora je bilo riječi i o drugim radovima po pitanju izmještaja cjevovod, projekat kojeg realizuje JP “Vodovod i Kanalizacija” koji po riječima prisutnih je itekako bitan za ovu dionicu. S tim u vezi
strane su se dogovorile da se rješavanje izmještanja cjevovoda sprovede planski u koordinaciji sa izvođačem radova u narednom periodu. Neophodno je nagalsiti da su sredstva za izmještanje cjevovoda obezbjeđena od strane Vlade Crne Gore.
Bazirajući se na gore navedeno u narednom periodu se očekuje potpuna obustava saobraćaja na navedenoj magistralnoj dionici kako bi se izvođaču omogućilo intenzivniji pristup izvođenju radova. S tim u vezi se od njih očekuje da će pripremiti posebnu dinamiku izvođenja radova koji će znatno ubrzati radove na navedenoj trasi. 
Tokom ljetnje turističke sezone se očekuje da će se radovi u potpunosti obustaviti ili će se eventualno obaviti na lokalitetima koji ne ometaju saobraćaj uzimajući u obzir da je to javni interes opštine Ulcinj složili su se prisutni. 
Direktor direkcije za saobraćaj je kazao da će se za potrebe turističke sezone put pripremiti kako bi adekvatno služio namjeni tj. očekuje se da će lokaliteti na kojima su već počeli radovi biti pokriveni barem jednim slojem asfalta. 
Opština Ulcinj je naglasila da je zadovoljna saradnjom koju ima sa Direkcijom za saobraćaj i da će u narednom periodu saradnja biti intenzivnija i bolja. 

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top