Saturday, January 23 2021
Posljednja vijest

Opstina: Potpisan Memorandum o saradnji za unapredjenje, zastitu i promociju prirodnih dobara u Ulcinju 

memorandum (1)Prepoznajući prirodne vrijednosti Opštine Ulcinj i promovišući održivi razvoj zasnovan na zaštiti životne sredine i vođen zajedničkom željom da doprinese unapređenju, zaštiti i promociji biodiverziteta u opštini Ulcinj, danas je potpisan Memorandum o saradnji za između Opštine Ulcinj, Turističke organizacije i Društva Dr. Martin Schneider-Jacoby (MSJA). 

Prema riječima Predsjednika Lora Nrekića ova inicijativa ima za cilj efikasnije upravljanje, zaštitu biološke raznolikosti, poboljšanje kvaliteta ekosistemskih usluga, održivog razvoja turizma zasnovan na zaštiti prirode i uvažavanju izuzetnih vrijednosti i edukaciju zajednice o vrijednostima prirodnog bogatsva našeg grada. 

Memorandumom su se stranke obavezale da će se 2021./2022. obvezati da rade na  nominaciju Opštine Ulcinj na prestižnoj TOP 100 destinacije globalne mreže “Green Destination / Zelena destinacija” i podržati izradu održivog plana za opštinu Ulcinj.  

Zajednički angažman takođe pretpostavlja promociju inicijativa, podršku i pomoć projektima sa strateškom vizijom održivog razvoja u opštini Ulcinj.  

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top