Monday, September 28 2020
Posljednja vijest

Opstina: Represivnije mjere za nepridrzavanje prepisanih mjera NKT-a 

nkt (1)Predsjednik Opštine Ulcinj Loro Nrekić održao je sastanak sa predstavnicima Operativnog štaba za inspekcijsku kontrolu, formiran od strane NKT-a, kojim rukovodi šefica operativnog štaba za inspekcijsku kontrolu Nada Đurđić, sa članovima štaba Nikolom Janjuševićem iz Uprave policije CG i Marinom Radulović iz Uprave za inspekcijske poslove CG.

Na sastanku je zaključeno da je došlo do popuštanja pridržavanja obaveza propisanih od strane NKT-a, sa posebnim akcentom na ugostiteljske objekte, te da će se narednih dana pojačati kontrola primjene i sprovodjenja mjera držanja socijalne distance, kao i nošenja zaštitnih maski.

Radi bolje i efikasanije koordinacije formiraće se mini štab u opštini, koji će biti zadužen za nadzor na području opštine Ulcinj, i ujedno i za obaviještavanje Operativnog štaba za inspekcijsku kontrolu o eventualno uočenim nepravilnostima, preuzetim mjerama na terenu, kao i prijedlogom za njihovo otklanjanje.

Predsjednik Nrekić je pohvalio i podržao formiranje mini štaba, koji će nesumnjivo uz asistenciju lokalnih službi te Odjeljenjem bezbjednosti Ulcinj dati doprinos povećanju društvene svijesti. On je apelovao na veću pripravnost inspekcijskih službi i po potrebi uvođenjem represivnijih mjera prema ugostiteljskim objektima i drugima koji se ne pridržavaju propisanih mjera i obaveza.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top