Saturday, April 21 2018
Posljednja vijest

Opstina: RIGOROZNE MJERE PROTIV DIVLJE GRADNJE

Komuna e Ulqinit, Opstina UlcinjNa inicijativu predsjednika Opštine Ulcinj, Nazifa Cungua održan je sastanak u čijem je fokusu bila nelegalna gradnja na teritoriji opštine Ulcinj, saopšteno je iz lokalne uprave.

„Ovaj fenomen se iz godine u godinu ponavlja i treba hitno preduzeti mjere u cilju njegovog stavljanja u zakonske okvire“, rekla je potpredsjednica Opštine Hadidža Đoni.

Pomoćnica direktora u Upravi za inspekcijske polove Biljana Jakić je konstatovala da je ova pojava rezultat nepostojanja planskih dokumenata. „Zakon o legalizaciji objekata, čija primjena počinje u martu naredne godine, ima za cilj da divlju gradnju stavi pod kontrolu“, dodala je ona.

Sličnog mišljenja je i inspektor Hajredin Osmanović, koji je naglasion da je ova pojava najizraženija u Štoju, za koji ne postoje odgovarajući planski dokumenti.

Učesnici sastanka insistirali su na aktivnijoj i tješnjoj saradnji organa lokalne samouprave, Uprave za inspekcijske poslove, Uprave policije, Tužilaštva i sudova.

Takođe je konstatovano da je divlja gradnja prisutna i u zonama koje su pokrivene planovima, kao i u zoni Morskog dobra.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top