Monday, March 25 2019
Posljednja vijest

Opstina: SASTANAK U AMBASADI NJEMACKE POVODOM EXPO REAL SAJMA

Ambasada e GjermanisePredsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu sa saradnicima posjetili su Ambasadu SR Njemačke u Podgorici i ambasadora Hansa Materna. Povod ove posjete su pripreme Opštine Ulcinj za nastup na sajmu investicija i nekretnina EXPO REAL 2017, koji se ove godine po dvadeseti put za redom održava u Minhenu.
 
Opština Ulcinj je pripremila plan učešća i prezentacije na sajmu koji obuhvata traženje renomiranih investitora za više lokacija za investiranje u turizam, poljoprivredu i uslužne djelatnosti.  Fokus ovogodišnje prezentacije biće na direktnim bilaternim sastancima sa potencijalnim investitorima i prezentacijama ciljnoj grupi interesenata. Opština Ulcinj nudi lokacije za izgradnju turističkih rizorta, marine, vilskih kompleksa, eko rezorta, golf terena, etno sela, solarne farme kao i ulaganja u poljoprivredu.
 
Ambasador Hans je rekao da je prijatno iznenađen činjenicom da je jedna opština kao što je Ulcinj uspjela da izgradi kapacite za promociju ulaganja i tehničku podršku investitorima, jer se na taj način direktno utiče na lokalni ekonomski razvoj i na najbolji način artikulišu potrebe lokalne zajednice. Ambasada Njemačke u Crnoj Gori podržaće Opštinu Ulcinj na način što će posredovati u organizaciji nekoliko sastanaka sa vlasnicima poznatih hotelskih lanaca i udruženja investitora.
 Sajam EXPO REAL, koji se održava od 4-6 oktobra u Minhenu, je jedan od najprestižnijih sajmova ove vrste u Zapadnoj Evropi, koji posjeti oko 40.000 ljudi iz svijeta biznisa i nekretnina iz 77 zemalja svijeta. Opština Ulcinj ove godine učestvuje u skopu regionalnog štanda Europe’s Heart (Srce Evrope) zajedno sa nekoliko srodnih institucija. Inače, Opštini Ulcinj je ovo drugi put da učestvuje na pomenutom sajmu na kome je 2013. godine godine imala zapaženi nastup i ostvarila korisne kontakte. 

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top