Thursday, July 19 2018
Posljednja vijest

Opstina: TIKA DONIRALA PUMPU VRIJEDNOSTI 20 HILJADA EURA

 

TIKAPrimopredaja donacije Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj – TIKA ulcinjskom „Vodovodu i Kanalizaciji“ danas je svečano izvršena. U pitanju je horizontalna samousisna centrifugalna pumpa za vodu kapaciteta 35 litara u sekundi, koja je montirana kod izvošta Klezna.

Prisutnima su se obratili predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu i koordinator TIKE Ahmet Altun. Predsjednik Cungu se zahvalio TIKI na ovoj i svim drugim donacijama koje je ta institucija, od početka svog djelovanja u Crnoj Gori, dala opštini Ulcinj.

-Izvorište Klezna spada u jedno od najznačajnih izvorišta za snabdjevanje grada vodom, a pogotovo tokom ljetnje sezone kada je potreba za vodom nekoliko puta veća nego u zimskom periodu i kada kapacitet kraških izvorišta pada na hidrološki minimun. Na ovom postrojenju nije ulagano 40 godina, pa je zbog čestih ispada, zbog dotrajalosti pumpnih agregata, dolazilo do neredovnog vodosnabdjevanja samog centra grada. Nova pumpa obezbijediće poboljšanje vodosnabdjevanja i pogonsku sigurnost samog izvorišta“ – kazao je Cungu.

Predsjednik Cungu se takođe zahvalio TIKI na investicijama koje su u toku – restauraciji Namazjah Džamije i Pašinog hamama.

Koordinator TIKE Ahmet Altun je rekao da će TIKA nastaviti da podržava projekte koje Opština Ulcinj i druge opštine u Crnoj Gori kandiduju.

Primopredaji donacije prisutvovao je i ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Serhat Galip. Vrijednost pumpe za vodu je 20.000 eura.

One comment

  1. Backstreet Boys :)

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top