Tuesday, May 21 2019
Posljednja vijest

Opstina: U PETAK INFORMATIVNI DAN O INTERREG MED-U

 

Komuna e Ulqinit, Opstina UlcinjVlada Crne Gore – Kancelarija za evropske integracije, u saradnji sa Opštinom Ulcinj, organizuje informativni dan o Interreg Mediteranskom transnacionalnom programu 2014 – 2020 (MED), a
povodom najave III poziva za projekte.

Interreg Mediteranski program transnacionalne saradnje (MED) je jedan od instrumenata sprovođenja kohezijske politike Evropske unije, čija je glavna svrha doprinos dugoročnom razvoju
mediteranskog područja i jačanje transnacionalne saradnje između regiona i zemalja učesnica.

Prioriteti Programa, u okviru kojih institucije i organizacije realizuju projekte,  su: inovacije, niskokarbonske strategije i energetska efikasnost, i očuvanje kulturnog i prirodnog nasljeđa.
Program obuhvata 57 regiona iz 10 zemalja Evropske unije (Portugal, Španija, Francuska, Italija, Slovenija, Hrvatska, Grčka, Kipar, Malta i Ujedinjeno Kraljevstvo – jedan region ekonomskog programiranja Gibraltar) i tri države korisnice IPA fondova (Albanija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora).

Pozivamo Vas da prisustvujete informativnom danu MED programa, koja će se održati 12. oktobra 2018, u 14:00 h, u sali Skupštine Opštine Ulcinj.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top