Wednesday, July 17 2019
Posljednja vijest

Opstina Ulcinj: NIJEDAN NAS TENDER NIJE NAMJESTEN

Komuna e Ulqinit, Opstina UlcinjSaopštenje za javnost Opštine Ulcinj.

Neki nazovi mediji isključivo služe za dobijanje političkih poena, bave se dezinformacijama i pokušajem spinovanja. Pa to što pišu, ne smiju ni da potpišu.

Mi, kao odgovorna vlast, a radi šire javnosti, samo prezentujemo činjenice kako bi u ovom slučaju, svi mogli da lako donesu pravi sud o čemu se zapravo radi.

Shodno zahtjevu nadležnog organa nadležna služba Opštine Ulcinj je pokrenula postupak javne nabavke za izradu Strategije razvoja kulturnog turizma opštine Ulcinj sa akcionim planom do 2023. godine. Postupak je sproveden shodno članu 30. Zakona o javnim nabavkama.

Zahtjev za dostavljanje ponuda za nabavke male vrijednosti je bio objavljen na internet starnici Opštine Ulcinj.

Nadležni organ lokalne samouprave naknadno je poslao zahtjev za obustavu postupka izbora ponuđača za izradu navedene strategije iz razloga što istu, na nivou Države, a to znači i za teritoriju opštine Ulcinj, radi Centar za Arhitekturu i Urbanizam (CAU) za Ministarstvo turizma i održivog razvoja Crne Gore.

U tom dokumentu se od 456 stranica, više od 50 odnose na kulturne lokalitete koji se nalaze na teritoriji opštine Ulcinj.

Zato smo zaključili da Opština Ulcinj ne treba da samostalno radi novu strategiju kada već to radi MORT.

Shodno članu 105, stav 1, tačka 3 Zakona o javnim nabavkama, Opština Ulcinj je obustavila postupak javne nabavke i o tome obavijestila sve ponuđače koji su učestvovali u tom postupku, kao i nadležni organ koji je pokrenuo postupak javne nabavke.

Stoga, ponude nijesu ocijenjivane, vrednovane i nije izabran najpovoljniji ponuđač za izradu tražene strategije.

U obaviještenju o ishodu postupka javne nabavke decidno je naveden razlog obustave postupka javne nabavke.

Ovim činom smo uštedjeli novac iz Budžeta Opštine Ulcinj, jer bi to bio nepotreban izdatak.

Sa punom odgovornošću tvrdimo da sve službe Opštine Ulcinj rade zakonito, transparentno i u funkciji konsolidacije Budžeta Opštine Ulcinj.

Takođe, odgovorno tvrdimo da nijedan tender Opštine Ulcinj nije namješten niti raspisan za nekog izabranog ponuđača! Da je bila namjera da se to uradi, bilo bi izbjegnuto sprovođenje postupka za izbor ponuđača.

Uvjereni smo da su neke političke partije ljubomorne zbog veoma dobrih rezultata koje ostvaruje sadašnja lokalna uprava. To su upravo oni koji su u svoje vrijeme pravili totalnu blokadu funkcionisanja samo zbog lične koristi, a sada u koordinaciji sa drugim licima, pokušavaju da politički diskredituju rad Opštine Ulcinj.

Uzaludan im je to trud. Samo još jednom pokazuju svoje pravo lice građanima Ulcinja i cijele države.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top