Saturday, November 28 2020
Posljednja vijest

Opstina Ulcinj: NJEMCI CE POMOCI U ZASTITI MORA

 

GIZPredstavnike GIZ-a (Njemačke organizacije za medjunarodnu saradnju), predvodjenih direktorom programa za upravljanje otpadom Hermanom J. Plumom, su na sastanku u lokalnoj samoupravi dočekali dr Agron Ibrahimi, sekretar Sekretarijata za privredu i ekonomski razvoj, mr Artan Osmanović iz Kabineta predsjednika Opštine i Skender Kalezić, direktor DOO “Komunalne dijelatnosti“.

Domaćini su upoznali goste sa trenutnim problemima Opštine Ulcinj oko odlaganja čvrstog otpada, potrebama, potencijalnim mogućnostima za saradnju, problemima u sektoru zaštite prirode, mora, rijeke Bojane itd.

Direktor programa upravljanja otpadom ispred GIZ-a g.Plumm je predstavnicima lokalne uprave obećao finansijsku podršku oko nabavke dodatnih kontenjera za odlaganje otpada, podršku u pronalaženju rješenja koja će doprinjeti zaustavljanju daljnjeg dotoka plastičnog otpada u Jadransko more i predložio organizovanje kampanja koje će osvijestiti što veći broj ljudi o problemu plastičnog zagadjenja i potaknuti ih na odgovorno ponašanje.

Na sastanku su razmotrena i druga inovativna rješenja kako bi se spriječilo zagadjenje mora i okoline plastikom.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top