Friday, August 14 2020
Posljednja vijest

Opstina Ulcinj: POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI SA NVO CEMI

U okviru prjekta “Monitoring upravnih postupaka u oblasti prostornog planiranja i izgradnje”, u petak je potpisan Memorandum o saradnji između Opštine Ulcinj i NVO Centar za monitoring i istraživanje – CEMI.

Memorandm su potpisali Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cunug i Predsjednik Upravnog odbora CEMI Zlatko Vujović. Svrha ovog memoranduma je predstavljanje osnova na kojima će CEMI kao nosilac projekta i Opština Ulcinj razmjenjivati informacije i zajednički sarađivati na implementaciji projekta, koji se realizuje uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške.

Cilj projekta je da se kroz monitoring upravnih i sudskih postupaka utiče na smanjenje nivoa korupcije i povreda procedure sprovođenja postupaka u oblasti prostornog planiranja i izgradnje na lokalnom i nacionalnom nivou. CEMI će u periodu trajanja ugovora realizovati aktivnosti monitoringa i analize odabranih postupaka u oblasti prostornog planiranja i izgradnje koji se odvijaju ili su se odvijali pred Sekretarijatom za prostorno planiranje i održivi razvoj Opštine Ulcinj, uz puno poštovanje ustavne i zakonske regulative na kojima počiva lokalna samouprava i principa objektivnosti, profesionalnosti i nezavisnosti izvještavanja.

Ovaj memorandum predstavlja još jedan korak lokalne uprave ka povećanju transparentnosti u oblasti prostornog planiranja i izgradnje.

Pored opštine Ulcinj u ovaj projekat su uključeni i opština Budva i opština Žabljak.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top