Monday, September 28 2020
Posljednja vijest

Opstina Ulcinj: SASTANAK CUNGUA SA SPORTSKIM KLUBOVIMA

Predsjednik Opštine Ulcinj g. Nazif Cungu organizovao je u utorak sastanak sa predstavnicima sportskih klubova Ulcinja.

Predsjednik Cungu zahvalio se prisutnima što su došli na ovom sastanku, i takođe se zahvalio svim licima i sportskim klubovima koji su i pored teškoj financijskoj situaciji učinili su maksimum za razvoj sporta u našem gradu, postigavši čak i visoke rezultate.

On je upoznao prisutne sa teškim finansijskim stanjem u Opštinu Ulcinj tokom poslednjih godina koja je negativno uticala i o mogućnostima finansiranja sporta u ovom gradu. Ipak budžet Opštine Ulcinj polako se konsoliduje i ovo me ohrabruje da vas pozivam danas da pripremimo predlog odluke o finansiranju sporta u Opštini Ulcinj i istovremeno će uticati na transparentnost i izbjegavanje subjektivnosti u raspodjeli ovih sredstava rekao je predsjednik Cungu.

Pošto je počeo rad za izradu nacrt budžeta za 2014 godinu, predložićemo da ovim nacrtom predviđaju minimalno 100.000 Evra za finansiranje sporta, ali po mogućnosti i dvostruko više rekao je Cungu.

On je takođe istakao da klubovi i sportske organizacije našeg grada trebaju ka iskoriste mogućnost konkurisanja i u republičkim fondovima za finansiranje sporta.

Prisutni ovog sastanka visoko su ocjenili inisijativu za usvajanje takve odluke izrazeći svoju spremnost da učestvuju u izradi ovog akta.

U ovom sastanku je osnovana komisija sastavljena od predstavnika sporta i predvođen od Sekretara Sekretarijata za upravu, propise, kadrove i društvene djelatnosti Gazmend Kalabrezi koji će u roku od 2 sedmice sastaviti prvi nacrt odluke za finansiranje sporta u Opštini Ulcinj. Takođe komisija je preuzela na sebe da u saradnji sa svim sportskim klubovima sastavi i kalendar sportskih aktivnosti za 2014 godinu.

One comment

  1. Tash jan zgjidhjet e parakoshme por kryetari mendon se do ti gënjej edhe një her qytetart e ulqinit bash me sportista (thot pejgamberi i fundit nuk e ha muslimanin 2 her injajti gjalper)

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top