Thursday, June 24 2021
Posljednja vijest

OS “Marsal Tito”: SKOLSKA GODINA POCINJE PO MODELU KOJI JE NAJAVLJEN

IMG-05e8e71d582dc7508cefb94c2543d0ee-VŠkolska godina počeće po istom modelu koji smo najavili, prije svega zbog potrebe da naši učenici, nakon dužeg vremena ostvare kontakt sa školskim okruženjem, ali uz napomenu da je trenutna epidemiološka situacija više nego složena.

Nastavu u školi će pohađati učenici  1. 2. 3. 4. 5. i 6. razreda naše škole koji će biti podjeljeni u dvije grupe (najviše 15 učenika po grupi) , dok će učenici 7. 8. I 9. razreda  nastavu  pratiti online uz svakodnevne konsultacije u školi koji će takođe biti podjeljeni na dvije grupe.

Trajanje časa za učenike  je 30 minuta i dnevno imaju najviše 4 časa!

Nakon svake smjene grupa učenika vršiće se dezinfekcija učionica, kabineta i svih prostorija u kojem borave, uče i rade učenici, nastavnici i svi zaposleni.

Svi zaposleni, kao i učenici, biće obavezni da nose maske.

Predviđeno je adekvatno rastojanje između učenika, svakodnevno mjerenje temperature učenika i zaposlenih prilikom ulaska u školu, dozeri sa dezinfekcionim sredstvima će se nalaziti u svakoj učionici, u holovima i toaletima.

Ovakav plan izvođenja nastave, koji podrazumijeva podjelu odjeljenja i rad u više smjena (ukupno 7 smjena) bio je veliki izazov za našu školu koja ima veliki broj učenika a ograničene prostorne kapacitete, ali uprkos tome smo uspjeli da organizujemo nastavu za sve učenike.

Direktor škole Mr Arben Llunji je pripremio plan za realizaciju i praćenje izvođenje nastave u školi kao i nastave na daljinu, kako bi se obezbjedila maksimalna moguća uključenost učenika i nastavnika u čitav proces, te da će ovaj plan kao i sve druge planove redovno dostavljati nadležnom direktoratu u Ministarstvo prosvjete.

U tom smislu su već formirane grupe za komunikaciju (sa zaposlenima, aktivima, nastavnici po odjeljenjskim vijećima, odjeljenjski starješina sa učenicima i/ili njjihovim roditeljima itd…) gdje se isključivo diskutuje o nastavnim planovima.

Naši nastavnici će kontinuirano komunicirati međusobno kao i sa učenicima i njihovim roditeljima.

Koristićemo sve moguće vidove komunikacija i radićemo na usavršavanju alata za komunikaciju i rad sa učenicima (u našoj školi će se koristiti Microsoft 365 Office Paketi, Teams aplikacija, kao i platforme Google Classroom  i Zoom platforma).

Želimo Vam puno uspjeha u novoj školskoj godini.

Direktor,

Mr Arben Llunji

 

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top