Wednesday, May 27 2020
Posljednja vijest

“Parking servis”: NEPROPISNO PARKIRANJE TEK SPORADICNO

ParkingOsnivanje i početak rada preduzeća „Parking servis“ daje prve dobre rezultate, pa su prethodnih dana više nego uočljive manje saobraćajne gužve u glavnim i sporednim gradskim ulicama. Ono što je bilo nezamislivo prethodnih godina, sada je vidljivo na svakom koraku, pa iako je turistička sezona u jeku, vrlo je jednostavno i lako naći parking mjesto u najprometnijim ulicama. To se prije svega odnosi na Bulevar Skenderbeg, Ulicu 26. novembra, Šetalište ulcinjskih moreplovaca, ali i sporedne ulice u naseljima: Pinješ, Meterizi, Bijela Gora, Totoši. U preduzeću Perking servis kažu da nema problema u naplati parkinga, da se saobraćajni red poštuje, pa skoro i da nema potrebe da reaguje komunalna policija i specijalno vozilo „pauk“.

Direktor preduzeća Aleksandar Jacović ističe da, ako se po jutru dan poznaje, može se reći da je „Parking servis“ opravdao očekivanja, te da su se i najveći skeptici uvjerili da će Ulcinj ubuduće od ovog preduzeća imati višestruke koristi. „Dovoljno je prošetati gradom i vidjeti da prije svega ima dovoljno mjesta za parkiranje, da nema gužvi i da je nepropisno parkiranje svedeno na minimum. Građani su dobro reagovali na početak naplate i dosad imamo preko 400 obrađenih zahtjeva za mjesečne karte. U poređenju sa nekim gradovima, koji su teritorijalno mnogo veći od Ulcinja, to je više nego odličan pokazatelj da su Ulcinjani i te kako zainteresovani za partnerski odnos sa novoformiranim preduzećem“, kaže Jacović.

On ne krije da ima i primjedbi i sugestija koje građani upućuju. „Iscrtana su sva mjesta za naplatu parkinga, predviđena elaboratom koji je radila beogradska firma. Bilo je pritužbi građana, koje su se odnosile na pojedine ulice u drugoj zoni naplate, ali mi nismo ništa radili na svoju ruku. Poštovao se plan i radi se isključivo po elaboratu. Ali, spremni smo da čujemo i kritike i da pomognemo građanima. Na usluzi smo i turistima jer mnogi nisu bili obaviješteni da je počela naplata, iako smo dosta radili na informisanju dijeljenjem flajera. U svakom slučaju, zadovoljni smo rezultatima rada, a vjerujem da isto misle građani i naši gosti“, zaključuje Jacović.

Parking se plaća na prostoru glavne ulice i dijelu sporednih ulica u dvije zone. Zavisno od zone, cijena se kreće od 40 do 60 centi u sezoni, dok će van sezone cijene biti niže do 40 odsto. Parking ne plaćaju lica sa posebnim potrebama i motociklisti. (M.Knežević, Dan)

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top