Monday, October 22 2018
Posljednja vijest

„Pobjeda“: SIRI SE SPISAK OSUMNJICENIH ZA AFERU „HOTEL GALEB“

 

Slucaj Galeb, Rasti GalebBivši gradonačelnik Ulcinja Gzim Hajdinaga i sekretar za urbanizam Nazif Hodžić uskoro će se pridružiti osmorici osumnjičenih za 30 miliona eura štete od prodaje hotela „Galeb“, piše „Pobjeda“.

Tužilaštvo je u avgustu otvorilo izviđaj po prijavi Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave policije, koji je označio bivšeg ministra turizma Predraga Nenezića, njegovog zamjenika Nebojšu Popovića i bivšeg stečajnog upravnika HTP „Ulcinjska rivijera“ Miomira Jakšića da su, kako se osnovano sumnja, počinili krivično djelo nesavjestan rad u službi.

Nenezić, Jakšić i Popović prijavom se terete da nijesu poštovali obaveze iz osnovnog ugovora, koje se odnose na mjere nadzora za ulaganja u rekonstrukciju hotela.

Istražitelji su analizom dokaza došli do saznanja koja ukazuju da su u tom poslu službeni položaj zloupotrijebili Hajdinaga, Hodžić, načelnik i službenica katastra u Ulcinju Dževdet Čaprić i Smilja Šunjevarić, zatim predstavnici Rokšpeda i NLB pa će se, prema informacijama ovog lista, i njihova imena naći na spisku osumnjičenih.

Kako je Pobjedi nezvanično saopšteno iz izvora bliskih istrazi, biće utvrđeno na osnovu kojeg propisa su Hajdinaga i Hodžić omogućili rušenje hotela. Tadašnji predsjednik opštine je, naime, formirao komisiju, a načelnik donio rješenje o rušenju.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top