Tuesday, July 14 2020
Posljednja vijest

Podgorica: DELEGACIJA VLADE CG U POSJETI ALBANIJI

Crnogorska delegacija, koju predvodi ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović, boravi danas u službenoj posjeti Albaniji.

Tokom posjete Tirani, ministar Gvozdenović susrešće se sa ministarkom urbanog razvoja i turizma Eglantinom Đermeni, ministrom ekonomskog razvoja, trgovine i preduzetništva Arbenom Ahmetajem, ministrom saobraćaja i infrastrukture Edmondom Hadžinastom i ministrom životne sredine Ljefterom Kokom.

Posjeta crnogorske delegacije dogovorena je tokom Međunarodnog sajma turizma u Azerbejdžanu, prilikom susreta ministra Gvozdenovića sa ministarkom Đermeni, koja je uputila poziv crnogorskoj delegaciji da tokom aprila posjeti Albaniju, radi potpisivanja Sporazuma o saradnji dvije Vlade u oblasti turizma.

Posjeta je važna zbog kontinuiteta dobrosusjedskih odnosa i unapređenja saradnje dvije države u oblasti turizma, životne sredine, prostornog planiranja i saobraćajne povezanosti.

U sastavu crnogorske delegacije, pored ministra Gvozdenovića, biće državni sekretari u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Daliborka Pejović i Predrag Jelušić, sekretar Ministarstva ekonomije Igor Noveljić i pomoćnica ministra saobraćaja Angelina Živković.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top