Monday, July 6 2020
Posljednja vijest

Polin: ZBOG PROBLEMA SA ZEMLJISTEM, ODLOZILI POCETAK GRADNJE AKVA PARKA

Direktor kćerke-firme za Crnu Goru, renomirane turske kompanije Polin, Sahret Hajdarpašić, rekao je „Pobjedi“ da je zbog problema sa zemljištem odložen početak gradnje vodenog grada u Štoju.

“Namjeravali smo da cijeli posao, od ispitivanja zemljišta, preko izrade projekta, pa do završne montaže čitavog kompleksa, obavimo zaključno sa 1. julom. Krajem prošle godine potpisan je konačni ugovor sa ovlašćenim predstavnicima ulcinjske opštine o zakupu dijela štojskog zemljišta na 30 godina i bili smo obostrano uvjereni da više ne postoji ni jedna prepreka u procesu koji nikome ne može štetiti a svima bi, što direktno, što indirektno, mogao koristiti. Nažalost, ispostavilo se da nije sve baš tako, pa smo izgubili gotovo tri mjeseca, a samim tim i priliku da investicija bude realizovana po zadatom rokovniku. Zato smo je odložili, ali to ne znači da smo od tog posla i definitivno odustali”, kazao je on.

Polin nagovještava da bi obnova, inače, veoma složenog procesa mogla uslijediti krajem ove ili početkom naredne godine, pod uslovom da nadležni opštinski i organi sa državnog nivoa, raščiste sve dileme oko vlasništva zakupljenog zemljišta i stvore uslove za nesmetan rad turskih investitora. U protivnom, raskid ugovora je neminovan, piše “Pobjeda”.

One comment

  1. Ovo se može opisati kao glupost mještana koji su blokirali sve ovo….

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top