Wednesday, July 17 2019
Posljednja vijest

Poruka poslovodstvu: VI STE NARUSILI UGLED TV TEUTE

Reagovanje na izjavu direktorke TV Teuta u tekstu „Ostali bez posla zbog pritiska“, objavljenog u listu „Dan“, 28. aprila 

Loša ti je odbrana, direktorka televizije Teuta, Ilmira Lika. Čak se ni osvrnula nijesi na optužbe bivših ti radnika. Govoriš o planiranoj destabilizaciji funkcionisanja TV Teuta, zarad funkcionisanja drugih medija i interesnih grupa!? Kojih medija, nepostojećih! Kojih interesnih grupa? Nijesu svi partijski obojeni, ne mjerite druge svojim metrom, Lika! Ako ste partijski upućeni, jer je opšte poznato da ste u prvim redovima FORCE, u sigurno otvaranje konkurentskog medija, mi nijesmo. Ako je pritisak koji je vršen na sve nas, godinu unazad, od strane vlasnika Nedžada Ljajke i vas, posljedica vaše panike i straha od konkurencije i istine, loši ste igrači. Vaše izjave su smiješne. Da li je Sejdo Ismaili otišao prije godinu da obezbijedi sebi rukovodeće mjesto u mediju koji ni danas ne postoji. I budite konkretni, jer ne znamo na koji medij mislite.

Gospođo Lika, bivša odbornice FORCE, govorite o našem pokušaju da narušimo ugled TVT. Ugled ove kuće ste narušili vi, svojim dolaskom! Svojim pritiscima, gašenjem svih emisija. Svjedok tome je ulcinjska javnost. Kažete još da neistinite navode nas, bivših radnika, kontrolišu inspekcijski organi? Pa, Ljajka i Lika, ekipo snova, zar ne potpisaste „juče“ nove ugovore o radu sa radnicima, koje ste bili u obavezi da potpišete pet dana nakon preuzimanja televizije od bivšeg vlasnika. Vi to učiniste juče. I to nakon posjete Inspekcije rada. Toliko o neistinitim navodima. Čak i sporazumni otkazi koji su potpisali Ilirijana Markaši, Sejdo Ismaili i Gezim Ibroči, nijesu pravno valjani. Jer oni nikada na papiru nijesu ni bili vaši radnici. Ugovore o radu nijesu potpisali sa vama.

Nijesu još ni Suzana Ganić i Arijana Kurmemović, doduše, dobile su poziv, ali kako su na bolovanju, nijesu u prilici bile da dođu i zvanično, nakon skoro godinu i po, postanu vaši radnici. Njihovi otkazi će bar biti pravno valjani. Uz otpremninu, svakako.

Ima posla inspekcija još tu. Vjerujemo u pravni sistem i zarad naših kolega, koji su i danas u Teuti, mi njima želimo samo dobro.

A kad su vam već usta puna, regularnog i zakonskog rada, da vas pitamo: Sjećate li se Samira Ismailija i Aladina Vukovića? Je li istina, vlasniče, da su otkaze dobili kad su tražili da ih osigurate? Je li istina da su protjerani kad im je bilo dosta rada na crno?  Ili su i ovo lažne optužbe, zarad obezbjeđivanja funkcionisanja nepostojećih medija?

Pričate o digitalizaciji i sa zadovoljstvom informišete javnost da na vrijeme izmirujete sve obaveze. Iskreno, voljeli bi da je tako. Mi sa žaljenjem moramo da vas podsjetimo i informišemo javnost, objektivno i tačno, kako nam profesija nalaže, da doprinose nijeste uplatili devet mjeseci! Da budemo precizniji, šest mjeseci u 2014. i tri mjeseca 2015. godine. Toliko o vašem uspjehu u teškim trenucima i redovnim isplatama. A, znate li Ljajka i Lika, da ne dadoste ni danas martovske plate. Eto ga maj za dva dana. Dugujete dvije. Kako ih isplaćujete i uplaćujete, vi najbolje znate. Sigurno u skladu sa zakonom! Vaše izjave su ogledalo vašeg poimanja istine!

MI, nepodobni televiziji Teuta:

Sejdo Ismaili, Ilirijana Markaši, Gezim Ibroči, Arijana Kurmemović i Suzana Ganić

2 comments

  1. Realno, TV Teuta je uvijek bila nižerazredna televizija ali ovi ljudi su davali maksimum kako bi kolko-tolko zanemarili i u drugi plan stavili sve nedostatke ove TV. Sada njihovim odlaskom zaista postaje jasno da ova TV postaje partijsko glasilo FORCE, što me zaista čudi, jer da je DPS to uradio ne bi bilo ništa strašno pošto svi znaju da je “javni servis” ustvari servis DPS-a, kao i “Podjeba”, ružičasto smeće zvano “minut-dva” itd. Vlasnici Teute (FORCA) su izgleda imali šta da nuče od svojih mentora iz DPS-a sa kojima su u koaliciji na državnom nivou.
    Podrška ovim ljudima koji su ostali bez posla zbog politike, a za nas još jedan od razloga da ne gledamo ovaj pokušaj od televizije.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top