Wednesday, September 30 2020
Posljednja vijest

Pozitivna: Na izborima u Ulcinju veliki broj nepravilnosti

Prema njihovim riječima, uočeno je drastično povećanje podnesenih zahtjeva u odnosu na prethodne lokalne izbore.

„Na biračkom mjestu 31 povećanje je 100 odsto, na biračkim mjestima 20 i 35 povećanje je 92 odsto, na biračkom mjestu 16 povećanje je 67 odsto, na biračkom

mjestu 23 povećanje je 64 odsto, dok su na biračkom mjestu broj 15 podnesena čak 44 zahtjeva“, naveli su iz Izbornog štaba.

Izborni dan u Ulcinju obilježava veliki broj nepravilnosti na biračkim mjestima, a posebno zabrinjava enormno veliki broj zahtjeva za glasanje putem pisma, saopšteno je iz Pozitivne Crne Gore.

Iz Izbornog štaba Pozitivne navode da je, prema informacijama koje su dostavili članovi biračkih odbora iz te stranke, do 13 sati dostavljeno 600 zahtjeva za glasanje putem pisma.

Prema njihovim riječima, posebno je simptomatično da su članovi komisija za glasanje putem pisma u većini slučajeva predstavnici vladajućih partija, Demokratske partije socijalista i Force.

„Članovi biračkih odbora iz Pozitivne evidentirali su da je veliki broj zahtjeva potpisan od strane trećih lica na samim biračkim mjestima, odnosno da nije vjerodostojan. Takođe, određeni broj zahtjeva stizao je na biračka mjesta i bio prihvaćen i nakon 13 sati, što je u suprotnosti sa zakonom“, kazali su iz Izbornog štaba.

Oni tvrde da članovima biračkih odbora iz Pozitivne, na nekoliko biračkih mjesta, nije omogućen uvid u podnesene zahtjeve kako bi se provjerila njihova vjerodostojnost, odnosno uneseni podaci i potpisi.

„Na biračkom mjestu broj 12 jedan glasač je fotografisao glasački listić, a na zahtjev člana biračkog odbora iz Pozitivne predsjednik biračkog odbora je odbio da se taj glasački listić učini nevažećim. Takođe je odbio i da prekine glasanje na tom biračkom mjestu, što je bila zakonska obaveza nakon uočene neregularnosti povrede tajnosti glasanja“, naveli su iz Izbornog štaba.

Iz Pozitivne su pozvali građane Ulcinja da budu hrabri i da se, kako su naveli, bez obzira na pritiske na ovim izborima, izjasne slobodno i u skladu sa svojim uvjerenjima.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top