Saturday, August 8 2020
Posljednja vijest

Pozitivna: ULCINJU TREBAJU PJESACKE I BICIKLISTICKE STAZE

Nikola Cico Batricevic

Potpredsjednik OO Pozitivne u Ulcinju Nikola Batrićević pozvao je nadležne da obezbijede adekvatnu pješačku zonu i biciklističku stazu za građane i turiste u tom gradu.

„Zbog velikih gužvi u saobraćaju, koje ni novoizgrađeni most na Velikoj plaži ne može riješiti, potrebno je poboljšati putnu infrastukturu za kretanje motornih vozila zaobilaznicom koja bi se od naselja Gornji Štoj, preko Reča, Ćuraka i Zoganja povezala sa centrom Ulcinja. Na taj način bi se smanjila velika gužva u saobraćaju zbog koje trpe kako građani, tako i turisti u toku sezone. Stoga je Ulcinju dodatno potrebna pješačka zona i biciklistička staza koju bi građani i turisti mogli da koriste i nesmetano funkcionišu. Smatramo da bi adekvatna lokacija bila u predjelu od hotela “Albatros” do skele na Velikoj Plaži“, saopštio je Batrićević.

Pozitivna poziva Sekretarijat za komunalne djelatnosti, kao i odbornike u lokalnom Parlamentu, da sagledaju mogućnost nalaženja zakonskih rješenja za izgradnju ove dionice koja bi se koristila isključivo kao pješačka zona i biciklistička staza.

„Na taj način bio bi olakšan saobraćaj i poboljšao bi se imidž Ulcinja kao atraktivne destinacije među  ljubiteljima rekreativnog biciklizma i pješačenja“, rekao je Batrićević.

2 comments

  1. Nama prvo trebaju putevi da se rekonstruisu a posle pjesacke i biciklisticke staze!!!

  2. Ulcinj Zvezdin grad

    To puna podrska za biciklisticke i pesacke staze red je bilo i da to dodje na red.Samo da ne ostane samo u planovima.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top