Thursday, August 6 2020
Posljednja vijest

Predsjednistvo DPS: NASTAVAK DIJALOGA ZA NAJSIRU KOALICIJU U ULCINJU

dps_logoSjednica Predsjedništva Demokratske partije socijalista Crne Gore, kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Đukanović, održana je u sinoć, saopšteno je Portalu Ul-info iz te stranke.

Saopštenje koje se odnosi na Ulcinj integralno prenosimo:

Odgovorno pristupajući političkoj situaciji u opštini Ulcinj, DPS je proteklih sedmica vodila pregovore sa političkim partnerima o ponudi za formiranje lokalne koalicione vlasti, sa čijim su se detaljima članovi Predsjedništva sinoć upoznali. Osnovni pristup DPS bio je objedinjavanje svih političkih snaga u Ulcinju sa kojima DPS ima razvijene političke odnose i na državnom nivou, kako bi se uspostavila funkcionalna lokalna vlast u interesu Ulcinja i svih njegovih građana. DPS se tokom pregovora nije rukovodila ponudama za najodgovornije funkcije u lokalnoj vlasti, koje su dolazile od sagovornika, već isključivo principima uspostavljanja političkog povjerenja i partnerstva u cilju prevazilaženja aktuelne političke krize u Ulcinju. Konstatujući da se u ovom trenutku nije mogla obezbijediti saglasnost ostalih učesnika razgovora na ovim principima, Predsjedništvo DPS je, umjesto odluke o ulasku u lokalnu vlast sa jednim od partnera, podržalo opredjeljenje za nastavak dijaloga u cilju stvaranja pretpostavki za najširu moguću koalicionu većinu, koja će obezbijediti ostvarivanje interesa građana Ulcinja, kao i nastavak saradnje na planu realizacije strateških državnih ciljeva.

Na sjednici su određeni i koordinatori u ime Predsjedništva za rad opštinskih partijskih organizacija DPS, a takođe je podržan prijedlog političkog direktora za sastav novog Izvršnog odbora DPS.

 

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top