Tuesday, August 11 2020
Posljednja vijest

Privredna komora CG: NA SAJMU U TIRANI PREDSTAVILI SE I PRIVREDNICI ULCINJA I BARA

 

Klik ekspoPrivredna komora Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom ekonomije, Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstvom održivog razvoja i turizma, Nacionalnom turističkom organizacijom i Investiciono razvojnim fondom, organizovala je učešće crnogorskih privrednika na 26. Međunarodnom sajmu Klik EXPO 2019, održanom u Tirani od 23. do 26. novembra. Na sajmu je istaknuto da je potrebno osnažiti ekonomsku saradnju Crne Gore i Albanije.

Riječ je o jednom od najvećih međunarodnih sajmova privrede u regionu, koji se svake godine održava na 8.000 kvadrata izložbenog prostora.

U okviru sajma je organizovan poslovni forum privrednika Crne Gore i Albanije. Organizatori skupa bili su Privredna komora Crne Gore i Trgovinsko-industrijska komora Tirane.

Marko Škrelja, Giovanni Trade, kazao je da u Tirani predstavlja potencijale njegove kompanije koja posluje u turizmu i proizvodnji aluminijumske bravarije. “Neminovno je da se kreira zajednički proizvod zemalja regiona, ali je preduslov za to unapređenje infrasatrukture, da se najprije povežemo brzim cestama, a nakon toga treba raditi na cjenovnom ujednačavanju ponuda”, rekao je Škrelja.

Goran Đurović, Cerovo iz Bara, kazao je da njegova kompanija već godinama ostvaruje zavidnu saradnju sa partnerima iz Albanije. “Naša saradnja se uglavnom zasniva na uvozu materijala iz Albanije, ali sve više razmišljamo o pokretanju eventualne zajedničke proizvodnje. Dugi niz godina saradnje rezultirao je, dakle, obostranim povjerenjem koje može dovesti do nove zajedničke priče”, saopštio je Đurović.

Džemal Ravja je na sajmu i poslovnom forumu u Tirani predstavljao svoju firmu Veterinum koja, pored toga što se bavi veterinarskom djelatnošću, proizvodi hranu za pčele, koju plasira i na tržište Albanije zahvaljujući kvalitetnoj saradnji sa distributerom iz ove države. “Naši proizvodi su veoma dobro zastupljeni na domaćem tržištu, ali većinu svoje proizvodnje izvozimo. Računamo na to da će u budućnosti naš izvozni kapacitet biti još veći, pošto pravimo novu fabriku koja će biti završena za nekoliko mjeseci”, rekao je Ravja.

On je istakao veliku važnost Privredne komore u podršci i promovisanju privrede na sajmovima i poslovnim forumima i uklanjanju barijera u regionu.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top