Tuesday, September 29 2020
Posljednja vijest

Problemi u sezoni: STOKA NA PUTU U STOJU

 

Lopa, Krava, StojSvake godine ista priča, iste posljedice, isto ponašanje: na vijest da je neko ponovo stradao od udara u stoku na magistrali, samo se sliježe ramenima.

Posljednji u nizu tragičnih slučajeva, prije tri noći, kada je u Gornjem Štoju poginuo 48-ogodišnji motociklista iz Bara, bila je još jedna gorka opomena svima nama.

Sada je valjda konačno jasno da se ovako nešto više ne može tolerisati! Iz turističkog grada Ulcinja ne smiju da u svijet idu vijesti da se u sezoni strada od udara u stoku na izuzetno prometnom putu.

Uostalom, te korisne životinje nijesu krive! I one tom prilikom stradaju ili teško bivaju povrijeđene.

Takođe, niko nema iluzija da će se ovaj dugo trajući problem riješiti pisanjem, apelima i prijetnjama. Ovdje je potrebna hitna, snažna i koordinisana akcija svih državnih organa kako bi se prekinuo lanac nesreće nevinih ljudi.

U suprotnom, i narednih mjeseci i godina imaćemo iste slike sa tog puta. A to nikome ne treba.

3 comments

 1. Kad se desi neki udes vlasnici ovih krava se prave ludi, niko neće da kaže čije su krave. Kad je već tako ovaj problem je vrlo lako rješiv, svaka krava koja se nađe na putu ili u blizini puta od najmanje 15 metara odmah sa njom u klanicu a meso pokloniti siromašnima! Korist od toga bila bi višestruka, prvo ne bi ljudi ginuli, drugo ne bi turisti slikali krave po plaži i sprdali se sa našim gradom, treće neka gladna djeca bi bar imala nešto da pojedu, četvrto možda bi se tek tad Štojani sjetili da te krave moraju imat štalu i čobanina koji čuva stoku! Sram vas bilo vi koji puštate te krave po ulicama!

 2. stoka na autoputu

  Ovo je jos jedna od karakteristika Ulcinja kao turisticke metropole. Kviz pitanje:
  Koja se zivotinja skoro nikad ne može naci na Ulcinjskim auto-putevima:
  a) krava
  b) ovca
  d) zirafa
  c) magarac

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top