Wednesday, July 17 2019
Posljednja vijest

Projekat: CIVILNO DRUSTVO ULCINJA PRATI JAVNU POTROŠNJU

UBA 2NVO „Regionalna razvojna agencija Ulcinj Biznis Asocijacija“ realizuje projekat pod nazivom: „Civilno društvo Ulcinja prati javnu potrošnju“.

Cilj ovog projekta je jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva sa sjedištem u Ulcinju za adekvatno uključivanje u procese praćenja trošenja javnih sredstava. Realizacijom ovog cilja će se ojačati predstavnici organizacija civilnog društva sa znanjima iz oblasti planiranja i praćenja korišćenja javnih sredstava, razmijeniti iskustva sa organizacijama koje djeluju na nacionalnom nivou, kao i saznati o iskustvima iz Hrvatkse koja je već članica Evropske unije. Projektom će se testirati transparentnost u trošenju javnih sredstava na nivou Opštine Ulcinj.

Predstavnici organizacija civilnog društva će imati priliku da budu obučeni za praćenje javne potrošnje dok su krajnji korisnici građani Ulcinja. Građani će o aktivnostima projekta biti informisani direktnom komunikacijom sa predstavnicima naše organizacije ali i kroz izvještaje koje ćemo redovno dostavljati medijima a koji se odnose na realizovane projektne aktivnosit i postignute rezultate.

Ključne aktivnosti ovog projekta su:

1.Trening za organizacije civilnog društva o iskustvima u Hrvatskoj i razmjena iskustva sa lokalnim organizacijama,

2.Testiranje transparentnosti potrošačkih jedinica budžeta Opštine Ulcinj i

  1. Priprema izvještaja o transparentnosti potrošačkih jedinica.

Projekat „Money Watch – Civilno društvo, čuvar budžeta“ je projekat koji sprovodi Institut Alternativa sa sjedištem u Podgorici, Institut za javne financije iz Zagreba i NVO Novi Horizont iz Ulcinja, a finansira Evropska Unija kroz Instrument za cililno društvo.

UBA

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top