Wednesday, July 18 2018
Posljednja vijest

Protokol: Ministar Hrapovic u posjeti Ulcinju

Cungu, Krapovic Danas je u Opštini Ulcinj u službenoj posjeti boravio ministar zdravlja Crne Gore Kenan Hrapović sa saradnicima. U društvu ministra Hrapovića bio je i direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore Sead Čigić.
 
Njih je u svom kabinetu primio predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu sa predsjednikom Skupštine Opštine Ulcinj Loro Nrekić.
Tokom razgovora predsjednik Cungu je rekao da Opština ima veoma dorbu saradnju sa Domom zdravlja i Zavodom za hitnu medicinsku pomoć u Ulcinju, dok je među problemima na kojima treba poraditi pomenuo problem nedostatka operacione sale i transfuzije krvi u ulcinjskom porodilištu, problem nedostatka doktora koji govore albanski jezik u Opštoj bolcini u Baru, problem komaraca i prenošenja bolesti tokom ljetnje sezone, kao i problem zagađenja Port Milene.
 
Cungu, Krapovic, 1Ministar Hrapović je rekao da će se tokom novih zapošljavanja u Domu zdravlja u Ulcinju i Opštoj Bolnici u Baru prioritet dati doktorima iz ova dva grada, da za unapređenje kvaliteta usluga u zdravstvu treba razmisliti u pravcu uvođenje privatno-javnog partnerstva i da će on od Istituta za javno zdravlje tražiti da tokom sezone redovno prati kvalitet vode u Port Mileni kako bi pravovremeno reagovali ako se ukaže potreba. On je dodao da očekuje podršku Opštine u otvaranju turističkih ambulanti tokom sezone u najfrekfentnijim zonama u Ulcinju.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top