Tuesday, May 21 2019
Posljednja vijest

“Regionalni vodovod”: CRNA GORA SPREMNA ZA POGLAVLJE 27

 

RVMinistar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović i konsultant za zaštitu životne sredine prilikom pristupnog procesa zemalja pregovarača Evropskoj uniji gdin Helmut Bloh, potpisali su u utorak Pismo o namjerama kojim je ozvaničena buduća saradnja.

Ovakav model se uspostavlja radi jačanja dugoročne saradnje i uključivanja svih zainteresovanih subjekata vezano za proces pregovaranja sa Evropskom Komisijom, odnosno u nastupajućem procesu otvaranja Poglavlja 27 – Životna sredina i klimatske promjene.

Gospodin Bloh posjeduje višedecenijsko iskustvo u kreiranju legislative Evropske komisije, posebno iz oblasti upravljanja i zaštite voda, nakon čega je u toj oblasti bio konsultant za 14 zemalja koje su pristupale Evropskoj uniji.

„Veliko iskustvo gdina Bloha smatram dragocjenim i nadam se da ćemo njegove savjete, znanje i komunikaciju iskoristiti na najbolji mogući način – na opšte dobro i građana i prirode“, kazao je nakon potpisivanja ministar Radulović.

Gospodin Bloh je naglasio da je njegova namjera da pomogne Crnoj Gori u procesu pristupanja Evropskoj uniji, odnosno rješavanju pitanja voda, očuvanju ravnoteže i ekološke stabilnosti prirode, kao i racionalnom korišćenju prirodnih resursa.

Iz Javnog preduzeća Regionalni vodovod Crnogorskog primorja“ su saopštili da su dvodnevni rad g-dina Bloha i najodgovornijih predstavnika Ministrstva održivog razvoja i turizma na čelu sa ministrom Pavlom Radulovićem, koji su prethodili potpisivanju Pisma o namjerama, dokaz da je Vlada Crne Gore spremna da se posveti na veoma odgovoran način rješavanju izazova koji nas očekuju na putu uspostavljanja evropskog sistema vrijednosti koje Poglavlje 27 podrazumijeva.

„U tom pravcu, smatramo važnim da cjelokupna društvena zajednica postane svjesna naših zajedničkih obaveza koje moramo ispunjavati zbog naše zajedničke održive budućnosti. To je razlog koji je opredijelio Ministarstvo održivog razvoja i turizma da ustanovi saradnju sa  ekspertom ovako mjerljivog renomea kao što to jeste g-Bloh“, dodaje se u saopštenju.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top