Monday, December 17 2018
Posljednja vijest

Regionalni vodovod: DODJELJENE STIPENDIJE NAJBOLJIM STUDENTIMA

StipendijeMinistar održivog razvoja i turizma g. Pavle Radulović je dana 04.12.2017. godine u prostorijama ministarstva uručio jednogodišnje stipendije sedmoro najboljih studenata Tehničkih fakulteta i Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore na osnovu konkursa koji je raspisalo Javno preduzeće „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje” (Regionalni vodovod).

Već drugu godinu za redom Regionalni vodovod raspisuje konkurs za dodjelu stipendija od po 200€ na mjesečnom nivou najboljim studentima sa ciljem ulaganja u znanje i pružanja konkretne podrške najkvalitetnijim studentima, intelektualcima i budućim akademskim građanima koji će svoja znanja usmjeriti ka daljem unaprjeđenju kulturnog, intelektualnog i ekonomskog ambijenta u državi.

Ministar Radulović je nakon ceremonije dodjele stipendija istakao sljedeće:

Zadovoljstvo mi je što je Regionalni vodovod nastavio sa stipendiranjem najboljih studenata Univerziteta Crne Gore. Naše ministarstvo u kontinuitetu ističe da nema vizije razvoja koja se ne oslanja na jačanje kadrovskih kapaciteta. Stoga, poručio bih mladim ljudima, uz čestitke na dosadašnjem uspjehu i osvojenim stipendijama, da nastave sa sticanjem novih znanja i vještina, te da samo kroz cjeloživotno učenje i ulaganje u sebe mogu obezbijediti sigurnu i perspektivnu budućnost. Konstantno ulažući u svoje obrazovanje i dodatno razvijajući stečene vještine, doprinosite, ne samo ličnom razvoju, već i sveukupnom društvenom progresu i uspjehu organizacija u kojima ćete primjenjivati svoja znanja i vještine nakon završetka studija. U tom pravcu, najbolji studenti će uvijek imati podršku Vlade Crne Gore i Ministarstva održivog razvoja i turizma“.

Direktor Regionalnog vodovoda, Goran Jevrić, je ovom prilikom izjavio sljedeće:

Zaista mi je zadovoljstvo što smo u prisustvu ministra održivog razvoja i turizma, g. Pavla Radulovića, po drugi put uručili stipendije najboljim studentima Univerziteta Crne Gore. Želim da kažem da je ovo samo jedan od koraka Regionalnog vodovoda usmjerenih na kadrovsko jačanje kompanije, a nadamo se da će i drugi privredni subjekti u Crnoj Gori pomoći uspješnim mladim studentima koji zaista zaslužuju pažnju. Kao kuriozitet ističem da su ove godine ponovo dobili stipendije neki od studenata kojima su iste dodijeljene i prošle godine, što samo govori da se zaista radi o najboljim studentima kao i da su naša pravila za dodjeljivanje stipendija jasna i transparentna. Ono što takođe želim da najavim jeste to da ćemo do Nove godine raspisati konkurs za angažovanje do 10 lica, sa ili bez prethodnog radnog iskustva, ali sa fakultetskim obrazovanjem, koja će se baviti aktivnostima u oblasti razvojnih projekata Regionalnog vodovoda  – od fabrike vode do početka građenja druge faze regionalnog vodovodnog sistema, jer, samo uz jačanje kadrovskih kapaciteta, možemo očekivati uspješnu realizaciju tih razvojnih projekata“.

Stipendije su dobili Mihailo Micev (indeks uspjeha 10) Elektrotehnički fakultet, Ivana Banićević (indeks uspjeha 9,96) Metalurško – tehnoloških fakultet, Nikola Radanović (indeks uspjeha 9,94) Ekonomski fakultet, Dejan Drašković (indeks uspjeha 9,36) Ekonomski fakultet, Mićo Kontić (indeks uspjeha 9,14) Elektrotehnički fakultet, Jelena Starčević (indeks uspjeha 9,06) Ekonomski fakultet i Luka Martinović (indeks uspjeha 9,22) Elektrotehnički fakultet.

U ime studenata, dobitnika stipendija, Mihailo Micev (Elektrotehnički fakultet) i Jelena Starčević (Ekonomski fakultet) zahvalili su se Regionalnom vodovodu kao kompaniji koja je prepoznala njihov trud i valorizovala njihov uspjeh u toku dosadašnjih studija, te time dala primjer i drugim privrednim subjektima u Crnoj Gori kako treba cijeniti uspješne buduće mlade kadrove i pružiti im podsticaj da kontinuirano usavršavaju svoja znanja i sposobnosti jer, u konačnom, na mladima ostaje svijet.

Uručenju stipendija su, u ime Upravnog odbora Regionalnog vodovoda, prisustvovali g. Dragan Asanović predsjednik i g. Đorđe Vukčević član Upravnog odbora.

 Informativna služba JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top