Thursday, March 21 2019
Posljednja vijest

Regionalni vodovod: HERCEG-NOVI CE USKORO RIJESITI PROBLEM SNADBIJEVANJA VODOM

Goran JevricPo završetku tog posla Herceg Novi bi imao dodatnih 200 litara vode, od čega bi 70 litara bilo za Lušticu, a ostatak za Herceg Novi, uključujući novi kompleks Portonovi u Kumboru
Herceg Novi – Na tender koji je raspisalo Javno preduzeće Regionalni vodovod Crnogorsko primorje za spajanje Herceg Novog na taj sistem stigle su dvije ponude. Direktor Regionalnog vodovoda, Goran Jevrić, kaže da su ponude otvorene 7. maja i da se nada ,,da će komisija u najkraćem mogućem roku ocijeniti njihovu ispravnost i da će biti u prilici da donese odluku o izborunajpovoljnije’.Time bi se stekli uslovi za potpisivanje ugovora sa odabranim izvođačem radova. Početak izgradnjenedostajućih 3,2 kilometra mogli bismo da planiramo odmah nakon završetka ljetnje turističke sezone. Rok za završetak građevinskih radova je četiri do pet mjeseci i tada bi konačno Herceg Novi kao šesta, posljednja opština, direktnobio spojen na regionalni sistem“, kazao je Jevrić.
On navodi da dok traje procedura ne bi pominjao imena firmi koje su dostavile ponudu, ali očekuje da su ispravne, kako bi mogli da okončaju posao spajanjem Herceg Novog na regionalni sistem vodosnabdijevanja.

Prethodna dva tendera su bila neuspješna zbog zahtijevnih procedura koje su ponuđači morali da ispune, kao i zbog određenih grešaka u dokumentaciji. Nadam se da će treći tender biti srećan i da ćemo donijeti odluku o najpovoljnijem ponuđaču sa kojim ćemo potpisati ugovor,čime bi se završila prva faza izgradnje regionalnog vodovoda na Crnogorskom primorju – kazao je Jevrić.

Regionalni vodovod je do sada za taj projekat izdvojio 400.000 eura iz sopstvenih prihoda, za izradu glavnog projekta i sanaciju dijela cjevovoda kroz tivatsku opštinu.
STANICE
Uložili smo i 31.000 eura za rekonstrukciju pumpne stanice ,, Plavda ” kojom upravlja Vodovod Tivat, radi obezbjeđenja većeg kvaliteta vode koju dobijaju iz tog izvorišta mještani Tivta,ali i potrošači nahercegnovskoj rivijeri – objasnio je Jevrić.

Cijeli projekat će koštati oko 2.000.000 eura, dok sami građevinski radovi koji su predmet tendera iznose 1.650.000 eura.
Po završetku tog posla Herceg Novi bi imao dodatnih 200 litara vode, od čega bi 70litara bilo za Lušticu a ostatak za Herceg Novi, uključujući novi kompleks Portonovi u Kumboru.
Uskoro o isporuci vode tokom sezone
Direktor JP„Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ Goran Jevrić navodi da će sa predstavnicima novskog vodovoda imati uskoro sastanak kako bi riješili nedoumice oko preuzimanja vode tokom ljeta.
Nedavno je direktorica Vodovoda Olivera Doklestić uputila dopis regionalnom sa zahtjevom da se za opštinu Herceg Novi reviduje odluka o isporuci vode iz njihovog sistema koji je jedinstven za sve primorske opštine.
Doklestić je navela da su u Herceg Novom dodatne količine vode potrebne jedino u periodu od špicasezone, najviše mjesec i po, te smatra da nije dobro da ih bilo ko uslovljava dodatnim količinama koje gradu ne trebaju.Lani iz Regionalnog vodovoda stizalo je oko 50 litara u sekundi a Doklestić smatra da je 30 dovoljno i to u periodu najveće potrošnje.
Info: Dva miliona eura je vrijedan projekat spajanja Herceg Novog na regionalni sistem, dok građevinski radovi koji su predmet tendera iznose 1.650.000 eura.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top